Acasă Uncategorized Bucureşti: Ofiţeri sub acoperire vor supune angajaţii MAI la teste de integritate

Bucureşti: Ofiţeri sub acoperire vor supune angajaţii MAI la teste de integritate

DISTRIBUIȚI

100891 – 11052011 –  În cel mai scurt timp, angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) li se vor aplica teste de integritate, cu ofiţeri sub acoperire, a anunţat comisarul şef Gabriel Constantin de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA). „Legea 38 a fost publicată, urmează procedura de punere în aplicare şi, în termenul cel mai scurt, se va aplica. Urmează să se facă teste la nivelul întregului sistem MAI. Se vor crea anumite situaţii similare celor în care îşi desfăşoară activitatea personalul respectiv. E investigatorul sub acoperire care va fi folosit”, a declarat Gabriel Constantin.El a precizat că, din punctul său de vedere, Poliţia Rutieră reprezintă o structură mai „vulnerabilă” în ceea ce priveşte riscul ridicat la comiterea faptelor de corupţie, din cauza relaţiei directe cu cetăţeanul. „Un angajat al MAI îşi dă acordul pentru a fi testat în ceea ce priveşte integritatea sa profesională.

 

 

 

 

 

 

Acest aspect e prevăzut în statutul poliţistului şi în jurământul de credinţă. Testele de integritate se realizează de DGA, iar în situaţia în care vom constata aspecte de natură penală vom sesiza organele de cercetare competente”, a spus Constantin.

Acesta a explicat că deja s-au făcut instruiri la nivelul MAI în ce priveşte testele de integritate, scopul DGA fiind acela de a determina un comportament integru.

„Noi trebuie să conştientizăm şi cetăţeanul, fiindcă, în multe situaţii, el e cel care face primul pas şi propune o anumită sumă de bani ca acesta să închidă ochii pentru a nu dispune măsuri legale”, a declarat Constantin. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.