Acasă Uncategorized Bucureşti: Paul Păcuraru şi Dan Ilie Morega, achitaţi în procesul de corupţie

Bucureşti: Paul Păcuraru şi Dan Ilie Morega, achitaţi în procesul de corupţie

DISTRIBUIȚI

100633 – 03052011 – Fostul ministru liberal al Muncii Paul Pacuraru si Dan Ilie Morega au fost achitati de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul in care sunt acuzati de coruptie.

Paul Pacuraru, ministru al Muncii in perioada 3 aprilie 2007 – 23 septembrie 2008, si Ilie Morega, membru AGA la societatile comerciale ale complexului Energetic Rovinari, au fost trimisi in judecata pentru fapte de coruptie, in decembrie 2008.

Potrivit procurorilor, in 3 iunie 2007, Ilie Morega i-ar fi promis lui Paul Pacuraru ca il va sprijini pe fiul lui sa obtina contracte de achizitie publica in domeniul formarii profesionale la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, daca ministrul va numi in functia de inspector sef la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Gorj persoana indicata de Morega. La data la care Morega i-ar fi facut promisiunea lui Pacuraru, fiul ministrului depusese o oferta de participare la o licitatie organizata de Complexul Energetic Turceni in vederea achizitionarii contractului „Instruire cursuri protectia muncii”, in valoare de 45.500 lei, iar ulterior a depus o oferta pentru a participa la licitatia organizata de Societatea Nationala a Lignitului Oltenia pentru contractul de achizitie publica „Comunicare si spirit de echipa” in valoare de 68.000 de lei. Morega i-ar fi promis lui Pacuraru, iar acesta din urma ar fi acceptat, ca il va sprijini pe fiul acestuia sa obtina respectivele contracte. In 15 iunie 2007, Pacuraru a numit in functia de inspector sef interimar al ITM Gorj persoana indicata de Morega.

Decizia de marţi a instantei poate fi contestata la Completul de cinci judecatori al Înaltei Curţi. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.