Acasă Uncategorized Bucureşti: PNL încearcă să împiedice tratamentul preferenţial urmărit de PDL prin modificarea...

Bucureşti: PNL încearcă să împiedice tratamentul preferenţial urmărit de PDL prin modificarea legii aleşilor locali

DISTRIBUIȚI

101072 – 18052011   În cadrul şedinţei de marţi a Comisiei de administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor a fost luată în discuţie proiectul de lege privind modificare a Legii 215/2001 a administraţiei publice locale şi a Legii nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali, propunere prin care se încearcă introducerea unor distorsiuni majore în relaţionarea dintre autorităţile publice şi alte instituţii ale societăţii civile.

Astfel, actuala reglementare din Legea 215/2001 privind administraţia publică locală prevede la articolul 124 următoarele: “Consiliile locale şi consiliile judeţene pot da în folosinţă gratuită, pe termen limitat, bunuri mobile şi imobile proprietate publică sau privată locală ori judeţeană, după caz, persoanelor juridice fără scop lucrativ, care desfăşoară activitate de binefacere sau de utilitate publică ori serviciilor publice.”

Prin proiectul de lege de modificare a Legii 215/2001 iniţiat de către guvernul PDL, această prevedere se modifică în sensul în care “Consiliile locale şi consiliile judeţene pot da în folosinţă gratuită instituţiilor de utilitate publică bunuri proprietate publică a unităţilor administrativ-teritoriale respective”.

Aşadar, consiliile locale şi judeţene nu vor mai putea da în folosinţă gratuită bunuri proprietate publica a unităţilor administrative teritoriale, decât instituţiilor de utilitate publică, adică numai acelor ONG-uri care sunt recunoscute prin hotărâre de guvern ca fiind de utilitate publică. Mai corect spus numai ONG-urilor agreate de Guvern, nu şi celor care deşi desfăşoară activitate de binefacere sau de utilitate publică ori prestează servicii publice, nu sunt recunoscute ca fiind de utilitate publică prin HG, de altfel o procedură extrem de greoaie. 

Prin amendamentul depus de către deputatul Lucia Varga, alături de alţi parlamentari PNL s-a încercat eliminarea propunerii Guvernului şi menţinerea textului legislativ aflat in vigoare. “Numai în acest fel se poate limita discriminarea şi tratamentul preferenţial de către administraţiile locale în raport cu alţi reprezentanţi ai societăţii civile. În viziunea liberalilor adoptarea acestui proiect de lege nu reprezintă decât un nou abuz al actualei puteri şi o încălcare a relaţiilor fireşti care ar trebui să existe între stat şi societatea civilă”, a declarat Lucia Varga. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.