Acasă Uncategorized Bucureşti: Preşedintele Parlamentului grec primit de preşedintele Băsescu

Bucureşti: Preşedintele Parlamentului grec primit de preşedintele Băsescu

DISTRIBUIȚI

100635 – 03052011 – Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe Philippos Petsalnikos, preşedintele Parlamentului Republicii Elene.

Agenda de discuţii a abordat o arie largă de tematici, cum ar fi relaţiile bilaterale, cooperarea parlamentară, precum şi problemele în atenţie de pe agenda europeană şi euroatlantică, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu a arătat că Grecia este unul din cei mai apropiaţi parteneri ai României în cadrul Uniunii Europene. În acest context, şeful statului a adresat mulţumiri pentru sprijinul acordat de Grecia în ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen în anul 2011, precum şi pentru susţinerea pe problematica Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Preşedintele Băsescu a subliniat că România este hotărâtă să menţină cursul pozitiv în îndeplinirea obiectivelor MCV, astfel, procesul de reformă a justiţiei şi lupta împotriva corupţiei rămânând priorităţi majore pentru autorităţile române. De asemenea, şeful statului a evidenţiat importanţa acţiunii parlamentare, care capătă o relevanţă tot mai mare la nivel european, în special după intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona. În context, a salutat buna cooperare bilaterală existentă pe linie parlamentară.

Cei doi interlocutori au discutat despre comunităţile română şi greacă din cele două ţări şi au apreciat că acestea reprezintă un factor important pentru dinamizarea relaţiilor româno-elene. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.