Acasă Uncategorized Bucureşti Premierul Boc a discutat cu delegaţia FMI despre restructurarea companiilor de...

Bucureşti Premierul Boc a discutat cu delegaţia FMI despre restructurarea companiilor de stat

DISTRIBUIȚI

100651 – 04052011 – Premierul Emil Boc s-a întâlnit astăzi la palatul Victoria cu membrii delegației Fondului Monetar Internațional. Întâlnirea dintre delegaţia FMI şi premierul Emil Boc trebuia să aibă loc în această seară, însă a fost devansată din cauza programului premierului. La întâlnirea de la sediul Guvernului au participat mai mulţi miniştri. Printre temele discuţiilor s-au numărat politica fiscală şi restructurarea companiilor de stat, au declarat surse oficiale. Întâlnirea a avut loc imediat după discuţia dintre ministrul Economiei şi FMI. Membrii delegaţiei FMI au programată şi o întâlnire cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană. La întrevedere vor fi prezenţi şi membrii Biroului Permanent al Senatului.Marţi, reprezentanţii FMI s-au întâlnit cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.Unul dintre subiectele abordate a fost cel al reducerii internărilor, ca urmare a măsurilor luate pentru reducerea cheltuielilor din sănătate.

 

 

 

Şeful Guvernului şi delegaţia FMI s-au întâlnit şi în urmă cu o săptămână, în prima zi a misiunii.

Misiunea comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află la Bucureşti, în perioada 27 aprilie-9 mai pentru prima evaluare a noului acord. 

Noul acord de tip preventiv, încheiat la finele lunii martie pentru doi ani, are o valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are România la FMI.  www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.