Acasă Uncategorized Bucureşti: Preţurile producţiei industriale au crescut cu 11% faţă de martie 2010

Bucureşti: Preţurile producţiei industriale au crescut cu 11% faţă de martie 2010

DISTRIBUIȚI

100623 – 03052011 –Preturile productiei industriale au crescut in martie cu 1,1% comparativ cu luna precedenta si cu 11% fata de aceeasi luna din 2010, conform datelor publicate marti de Institutul National de Statistica (INS).

Comparativ cu luna februarie, preturile productiei industriale pentru piata interna si cele pentru piata externa au urcat cu 1,0%, respectiv cu 1,2%. Pe sectoare de activitate s-au inregistrat cresteri de preturi in industria prelucratoare (+1,4%) si la distributia apei, salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+1,0%). In acelasi timp, scaderi de preturi s-au inregistrat in industria extractiva (-1,4%) si la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-0,3%). Pe marile grupe industriale se constata cresteri de preturi in industria energetica (+2,3%), industria bunurilor de uz curent (+1,0%) si industria bunurilor intermediare (+0,5%). Preturile au scazut in industria bunurilor de folosinta indelungata (-0,3%) si industria bunurilor de capital (-0,1%).

Fata de aceeasi luna a anului trecut, preturile productiei industriale (piata interna si piata externa) au avansat cu 11%, pe fondul cresterilor din  industria prelucratoare (+13,3%), la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+8,7%), in industria extractiva (+5,9%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+0,7%). Pe marile grupe industriale, cresteri semnificative de preturi se remarca la produsele din industria bunurilor intermediare (+15,7%) si industria energetica (+11,9%). Sub nivelul inregistrat pe total s-au situat produsele din industria bunurilor de uz curent (+9,6%), industria bunurilor de capital (+4,2%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+2,3%). – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.