Acasă Uncategorized Bucureşti: Procurorii cer arestarea preventivă a patru străini pentru evaziune fiscală de...

Bucureşti: Procurorii cer arestarea preventivă a patru străini pentru evaziune fiscală de patru milioane de lei

DISTRIBUIȚI

101081 – 18052011 – Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au propus arestarea preventivă a patru inculpaţi (un cetăţean sirian, un cetăţean suedez şi doi cetăţeni iraqieni), pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale, determinarea înmatriculării unor societăţi comerciale în baza unor acte constitutive false.

Conform procurorilor, inculpaţii, în perioada  2010 – martie 2011, în calitate de administratori ai mai multor societăţi comerciale, au efectuat mai multe importuri de  produse alimentare şi de îmbrăcăminte din Turcia şi China pe care nu le-au declarat la autorităţile fiscale şi ulterior, au comercializat aceste produse fără a înregistra în contabilitate veniturile realizate.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la suma de 3.970.733,51 lei.

            În vederea înfiinţării sau cesionării celor 20 de societăţi comerciale care au desfăşurat activităţile menţionate, inculpaţii s-au prezentat în faţa unor notari publici şi la Oficiul Registrului Comerţului, sub identităţi false ale unor cetăţeni portughezi sau danezi, folosind în acest scop paşapoarte falsificate şi determinând legalizarea documentelor constitutive.

            Miercuri Tribunalul Bucureşti a luat faţă de inculpaţi măsura obligării de a nu părăsi ţara. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a declarat recurs în cauză. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.