Acasă Uncategorized Bucureşti: Proiecte în domeniul transporturilor în valoare de 283 milioane de euro...

Bucureşti: Proiecte în domeniul transporturilor în valoare de 283 milioane de euro finanţate din fonduri europene

DISTRIBUIȚI

100904 – 12052011 –  Guvernul a aprobat un set de acte normative care includ măsuri necesare pentru aprobarea şi implementarea mai multor proiecte privind reabilitarea, modernizarea şi echiparea cu instalaţii performante a unor staţii şi secţii de circulaţie pe calea ferată. “Vorbim despre proiecte finanţate din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial Transporturi, în valoare totală de 283 de milioane de euro”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean. În şedinţa de miercuri Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici, etapă imperios necesară pentru procedurile de achiziţie a lucrărilor şi serviciilor de consultanţă. De asemenea, se creează condiţiile pentru încheierea contractelor şi începerea absorbţiei de fonduri nerambursabile FEDR. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a prezentat, succint, aceste proiecte. Astfel, proiectul “Modernizarea unor staţii de cale ferată din România”

 

 

 

 

 vizează reabilitarea şi modernizarea a 16 staţii de cale ferată, respectiv: Giurgiu, Alexandria, Slatina, Rm.Vâlcea, Piteşti, Reşiţa Sud, Sf.Gheorghe, Tg.Mureş, Zalău, Bistriţa, Piatra Neamţ, Botoşani, Vaslui, Brăila, Călăraşi, Slobozia.

Finanţarea obiectivelor de investiţii, se face din fonduri nerambursabile alocate de Comisia Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor prevăzute anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

      Cererile de finanţare aferente  obiectivului de investiţii au fost aprobate de AM-POST si pentru 15 staţii de cale ferată sunt semnate Contracte de finanţare. Valoarea totală a acestui proiect este estimată la 174,48 milioane de euro.

De asemenea, alte patru proiecte au ca obiectiv modernizarea instalaţiilor şi dotărilor unor staţii şi circuite de cale ferată, respectiv. i.  Proiectul “Modernizarea instalaţiilor de centralizare electromecanică pe secţia de circulaţie Ilia – Lugoj” – Prin acest proiect se va moderniza sistemul de semnalări de la 7 staţii de cale ferată de pe linia Ilia – Lugoj. Valoarea totală a obiectivului de investiţie este 81, 755 milioane de lei ( inclusiv TVA), iar durata de realizarea a investiţiei este de 24 luni. ii. Proiectul “Modernizarea instalaţiilor de centralizare electromecanică pe secţia de circulaţie Siculeni – Adjud” – destinat atât pentru modernizarea infrastructurii existente, cât şi pentru îmbunătăţirea siguranţei circulaţiei  pentru 12 staţii  de cale ferată.  Valoarea totală a obiectivului de investiţie este de 173, 035 milioane de lei ( inclusiv TVA), iar durata de realizarea a investiţiei este de 36 luni. iii.  Proiectul “Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată” – au fost selectate ca fiind prioritare pentru modernizare, un prim set de 112 treceri la nivel. Valoarea totală a obiectivului de investiţie: 105, 869 milioane de lei ( inclusiv TVA), iar durata de realizarea a investiţiei este de 34 luni. iv.  Proiectul „Sistem de detectare a cutiilor de osii supraîncălzite şi  a frânelor strânse” – Valoarea totală a obiectivului de investiţie: 97, 171 milioane de lei ( inclusiv TVA), iar durata de realizarea a investiţiei este de 29 luni. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.