Acasă Uncategorized Bucureşti: PSD acuză din nou: Guvernul, puşculiţa cu bani a PDL

Bucureşti: PSD acuză din nou: Guvernul, puşculiţa cu bani a PDL

DISTRIBUIȚI

100707 – 05052011 – Vicepreşedintele PSD Valeriu Zgonea acuză Guvernul că a folosit Programul de dezvoltare a infrastructurii rurale pentru a împărţi fonduri publice în mod discreţionar către localităţile conduse de primari ai PDL. Deputatul PSD susţine că a realizat o analiză cu privire la felul în care au fost alocate, pe criterii politice, fondurile prin Ordonanţa Guvernului nr.7/2006. Datele care au stat la baza analizei au fost luate din Monitorul Oficial pentru că reprezentanţii Guvernului nu au reuşit să răspundă solicitărilor trimise de vicepreşedintele PSD. Potrivit acestei analize, numai în ultimii doi ani, primarii PDL au primit mai mulţi bani decât cei ai PSD şi PNL la un loc. Astfel, localităţile conduse de primari PDL au primit de la guvernul Boc peste 330 milioane de lei, în vreme ce primarii PSD au primit mai puţin de 176 milioane de lei.

Zgonea a explicat că partidul de guvernământ a primit de două ori mai mulţi bani în condiţiile în care PSD are cu 20% mai multe primării, primarii PSD au depus cu 20% mai multe proiecte, iar proiectele lor au întrunit în general punctaje mai mari decât cele depuse de reprezentanţii PD-L.

„Este vorba despre comunităţi întregi, milioane de oameni pe care actualul guvern îi condamnă la sărăcie pentru singura lor vină de a fi votat altfel decât au dorit Emil Boc sau Elena Udrea. Peste 1,2 milioane de oameni trăiesc în localităţi care nu au mai primit niciun ban pentru apă şi canalizare în ultimii doi ani de zile. Felul în care au fost împărţiţi banii nu are nimic de-a face nici cu nevoile comunităţilor, nici cu aşteptările oamenilor. Banii au fost daţi numai acolo unde sunt vontanţi PDL sau UDMR. Anul acesta, Covasna a primit 12 milioane de lei, iar Constanţa nici măcar 6 milioane. Constanţa are aproape de trei ori mai mulţi locuitori decât Covasna, dar pentru că preşedintele Consiliului Judeţean este de la PSD, judeţul a primit de două ori mai puţin bani. Este inacceptabil”, a declarat Valeriu Zgonea.

Programul de dezvoltare a infrastructurii rurale a fost lansat în 2006 prin OG.7/2006 şi urmăreşte îmbunătăţirea situaţiei sociale şi economice a locuitorilor din zonele rurale. Peste 8,6 milioane de oameni ar trebui să beneficieze de introducerea sistemelor de alimentare cu apă potabilă şi extinderea reţelei de canalizare.  În realitate, peste 3,5 miliarde de lei au fost cheltuiţi până în prezent, iar programul este departe de a-şi fi atins rezultatele.

„Avem sute de şantiere nefinalizate în toată ţara, şantiere care generează cheltuieli suplimentare de la bugetele locale pentru conservarea lucrărilor, ceea ce duce la blocarea financiară a primăriilor pentru facturi neachitate. Adică, în loc să ajute, Guvernul face mai mult rău, pentru că le-a interzis primăriilor să mai iniţieze alte proiecte de investiţii până la finalizarea celor începute, proiecte începute pentru care acelaşi Guvern refuză să le aloce finanţare. Este o bătaie de joc, iar cei care suferă sunt oamenii ”, a spus Zgonea.

PSD cere guvernului Boc să oprească alocarea fondurilor bugetare pe criterii politice şi să prezinte public, în cel mai scurt timp posibil, un raport de impact pentru Programul de dezvoltare a infrastructurii rurale în care să spună câte proiecte au fost realizate şi câte familii beneficiază în mod real de pe urma acestor investiţii. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.