Acasă Uncategorized Bucureşti: Se circulă cu dificultate pe majoritatea drumurilor din ţară din cauza...

Bucureşti: Se circulă cu dificultate pe majoritatea drumurilor din ţară din cauza carosabilului umed

DISTRIBUIȚI

100659 – 04052011 – Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, pe majoritatea arterelor din ţară, din cauza carosabilului umed ori alunecos, nefiind semnalat însă niciun blocaj sau alt eveniment care să perturbe  serios circulaţia vehiculelor, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Ţinând cont de faptul că va ploua şi în orele următoare, este necesar ca în condiţiile unui carosabil umed să se adopte o manieră calmă de conducere, fără să se bruscheze comenzile vehiculului. Totodată, trebuie să se ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum. De asemenea, orice manevră în trafic trebuie efectuată numai după o temeinică asigurare. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, Poliţia Rutieră recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri.

Nu în ultimul rând, conducatorii auto începatori sunt sfătuiţi să evite, pe cât posibil, conducera autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari. De asemenea, le reamintim că viteza maximă admisă în afara localităţilor pentru autovehiculele ai căror conducători au mai puţin de un an practică în conducere este cu 20 de km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.