Acasă Uncategorized Bucureşti: Se înmulţesc sondajele de opinie cu rezultate conform aşteptărilor

Bucureşti: Se înmulţesc sondajele de opinie cu rezultate conform aşteptărilor

DISTRIBUIȚI

– 101353 – 30052011 – Uşor, uşor, sondajele de opinie, comandate de putere sau de opoziţie, reapar pe piaţă, chiar dacă vacanţa politică se apropie cu paşi repezi. Opinia publică trebuie ţinută trează, iar comentatorii politici încep să îşi dacă numărul la posturile de televiziune, majoritatea în funcţie de cine sunt plătiţi.

Un ultimo sondaj de opinie, dat pe piaţă de Avantgarde, arată, imediat după lansarea programului economic al USL, că această formaţiune întruneşte în acest moment 61 de procente în rândurile alegătorilor, în timp ce PDL a scăzut la 17 procente.

 

 

 

Partidul Poporului Dan Diaconescu, neînscris oficial, are 8 la suta, PRM 5 la suta, UDMR – 4 la sută.

În ceea ce priveste preferintele romanilor pentru prezidentiabili, Crin Antonescu conduce în continuare, de această dată cu 41 la sută, la distanţ mare fiind Victor Ponta, 21 la sută, Dan Diaconescu 13 la suta, Corneliu Vadim Tudor – 7 la sută, iar George Becali 6 la sută. Liderul PSD continuă să fie cuprin la potenţialii candidaţi la funcţia supremă în stat, cu toate că a declarat deseori că nu îl interesează o astfel de candidatură.

Pentru funcţia de premier, Victor Ponta ocupa primul loc, cu 34 la suta, urmat de Crin Antonescu, 19 la suta şi Mugur Isărescu – 15 la suta. Nu lipsesc, bineînţeles, Dan Diaconescu, cu 10 la suta, si Corneliu Vadim Tudor, cu 5 la suta. 

Sondajul Avangarde, realizat pe un esantion de 2.400 de persoane adulte de 18 ani si peste, in perioada 1 – 20 mai 2011, are o marja de eroare maxima tolerata de +_ 2% pe un interval de incredere de 95%.- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.