Acasă Uncategorized Bucureşti: Senatul a aprobat etichetarea suplimentară a produselor alimentare

Bucureşti: Senatul a aprobat etichetarea suplimentară a produselor alimentare

DISTRIBUIȚI

101037 – 17052011 –   Propunerea legislativa a senatorului PD-L Florin Staicu privind etichetarea produselor alimentare in functie de continutul aditivilor a fost adoptata luni de plenul Senatului. In favoarea propunerii legislative au votat 54 de senatori, impotriva s-au exprimat 42, iar trei senatori s-au abtinut de la vot.

Propunerea legislativa prevede ca fiecare produs alimentar trebuie sa aiba inscrisa pe eticheta sau pe ambalaj o bulina verde, portocalie sau rosie – bulina verde pentru produsele alimentare sanatoase, care pot fi consumate zilnic fara sa prezinte vreun risc pentru sanatate, bulina portocalie pentru produsele alimentare care trebuie consumate cu moderatie, iar bulina rosie pentru cele care contin substante sau aditivi care pot avea efecte daunatoare asupra sanatatii.

„Asistam cu totii la o incidenta crescuta a bolilor cardio-vasculare, a cancerului si a diverselor tipuri de alergii. Foarte multi cercetatori pun pe seama aditivilor alimentari acest fenomen. Astazi etichetarea produselor alimentare se face prin descrierea E-urilor, a componentei chimice a acestora, dar foarte putini consumatori cunosc semnificatia respectivelor E-uri. Se spune ca E-urile care se folosesc nu sunt nocive, dar nimeni nu a facut studii in care sa se verifice daca nu cumva consumul pe termen mediu sau lung, in cantitati mari, nu este nociv sanatatii. Prin urmare, eu am considerat necesara o etichetare suplimentara prin care sa determin achizitia unui produs alimentar in cunostinta de cauza”, a declarat Staicu in timpul dezbaterii propunerii legislative in plenul Senatului.

De asemenea, senatorul PDL a subliniat ca o etichetare suplimentara creste increderea cumparatorului in produsul alimentar achizitionat daca acesta are o bulina verde. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.