Acasă Uncategorized Bucureşti: Sorin Oprescu “se dă” cu studenţii

Bucureşti: Sorin Oprescu “se dă” cu studenţii

DISTRIBUIȚI

101197 – 23052011 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat duminică la cea de-a IV-a editie a Congresului Studentilor din Romania, eveniment organizat la Facultatatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti. Cu aceasta ocazie, primarul general le-a promis studentilor ca institutia pe care o conduce ii va sustine si de acum inainte in proiectele pe care le vor derula, asigurandu-i totodata ca usile Primariei Municipiului Bucuresti le vor fi intotdeauna deschise: “Grija noastra, ma refer la Primaria Municipiului Bucuresti, este de a va oferi conditii civilizate de trai in campusurile universitare, in facultati si institute(…) In acelasi timp, vreau sa stiti da, ma intereseaza sa puteti veni acasa in siguranta in complexele studentesti. Da, ma intereseaza ce faceti in timpul liber, in sensul de a avea la indemana locuri unde sa va puteti relaxa si, in acelasi timp, sa puteti sa socializati.

 

 

 

 

 Da, ma intereseaza cum arata imprejurimile, da, ma intereseaza sa fie mai mult verde, si da, ma intereseaza in general cam tot ceea ce putem face pentru ca viata dumneavoastra sa arate civilizat si cat mai aproape de normalitate. (…) In acest sens, vreau sa stiti ca, de la bun inceput, am incercat si am reusit sa facem in asa fel incat Consiliul General al Municipiului Bucuresti sa agreeze o Directie pentru proiecte pentru tineret”.

Totodata, Oprescu a concluzionat ca “mi-as dori sa nu aveti sentimentul de inutilitate in ceea ce faceti pentru ca vocea dumneavoastra in ultimii ani de zile poate ca a fost auzita mai mult decat niciodata. Cu aceasta ocazie, vreau sa va asigur ca, oricand, usile va sunt deschise in Primaria Municipiului Bucuresti!”

In cadul celei de a IV a editii a Congresului au fost prezentate concluziile campaniei de dezbateri publice „Comment – Ia atitudine in universitatea ta!”, desfasurata in centrele universitare din toata tara. Campania s-a concretizat printr-un raport prezentat in sesiunea plenara a CSR, raport ce a scos in evidenta principalele probleme cu care se confrunta studentii din Romania.
In acest sens, noul presedinte al Uniunii Studentilor din Romania, Cristian Lumezeanu, a aratat ca “astazi, ne-am adunat aici cu un scop anume: acela de a pune cap la cap discutiile din universitatile noastre in care am incercat sa identificam problemele cu care se confrunta studentii si am incercat sa facem ceva pentru rezolvarea acestora. Vom propune solutii si vom face in asa fel incat concluziile noastre sa ajunga la institutiile abilitate sa rezolve problemele cu care se confrunta studentii. Dar, ne dam seama ca este foarte greu fara ajutorul institutiilor care ne pot sustine”.

Potrivit raportului rezultat in urma campaniei „Comment – Ia atitudine in universitatea ta!”:
-85% dintre studenti gasesc cuantumul taxelor scolare ca nefiind direct proportional cu calitatea serviciilor, iar 82% considera ca in universitatea lor exista taxe exagerate sau inutile. Cererile de cazare in caminele studentesti sunt acoperite doar in proportie de 30-50%.

De asemenea, 20% dintre studenti considera ca Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera din Universitatea lor nu este functional si nici nu ofera informare asupra posibilitatilor de practica, iar 70 la suta dintre ei sunt de parere ca universitatile, facultatile, organizatiile studentesti ar trebui sa considere prioritara dezvoltarea de parteneriate cu mediul privat.

Uniunea Studentilor din Romania este federatia studenteasca cu cea mai mare reprezentativitate din Romania, reprezentand peste 500.000 studenti din 17 centre universitare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.