Acasă Uncategorized Bucureşti: UDMR va primi ce şi-a propus până la vacanţa de vară

Bucureşti: UDMR va primi ce şi-a propus până la vacanţa de vară

DISTRIBUIȚI

– 101379 – 30052011 – Coalitia de guvernare a decis ca Legea minoritatilor nationale sa fie adoptata pana la finalul actualei sesiuni parlamentare, iar printre prioritatile parlamentare sa fie Legea Administratiei Publice locale, Legea cainilor fara stapan si Legea privind consumul de etnobotanice, a anuntat luni primvicepresedntele PDL Gheorghe Flutur.

Flutur a precizat ca la sedinta BPN s-a stabilit echipa care va participa la definitivarea proiectului Legii Minoritatilor, cei trei membri fiind privicepresedintele Roberta Anastase, secretarul general Ioan Oltean si Daniel

 Buda, presedintele comisiei juridice din Camera Deputatilor. “Echipele se vor intalni zilele acestea si vor decide daca se reia dezbaterea de la capat sau de unde a ramas”, a mai precizat Gheorghe Flutur, reamintind ca un proiect de lege pe tema minoritatilor este de mai multa vreme depus in Parlament si s-au purtat deja negocieri pe marginea lui.

 

Tot in sedinta de luni a Biroului Permanent National al PDL s-a discutat despre dezvoltarea sectorului agricol si cresterea ritmului absorbtiei fondurilor europene. Primvicepresedintele democrat-liberal a anuntat ca dintre cele 60.000 de proiecte depuse in cadrul Planului National de dezvotare rurala, au fost selectate 31.000 si au fost facute plati pentru 21% dintre acestea.

In plus, in BPN s-a stabilit luni suplimentarea cu peste 150.000 de euro pentru refacerea drumurilor afectate de inundatii precum si alocarea a 62 de milioane de euro pentru corectarea “torentilor”, a zonelor cu terenuri accidentate in care se pot face diguri sau praguri in vederea reducerii riscului de inundare.

“Prima masura se va lua in iulie, a doua in septembrie”, a precizat Flutur. De asemenea, acesta a anuntat suplimentarea cu circa 600 de milioane de euro a fondurilor pentru ferme, unitatile de procesare a laptelui sau carnii, sau a unitatilor de turism rural, estimandu-se ca aceste masuri vor duce la crearea de aproximativ 30.000 de locuri in sectorul agricol. –www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.