Acasă Uncategorized Bucureşti: Un grup de de parlamentari români pleacă în pelerinaj la Muntele...

Bucureşti: Un grup de de parlamentari români pleacă în pelerinaj la Muntele Athos

DISTRIBUIȚI

100649 – 04052011 – Un grup de senatori si deputaţi, membri ai Grupului Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României efectuează, în perioada 4-8 mai 2011, un pelerinaj la Sfântul Munte Athos. Pelerinajul se desfăşoară cu sprijinul şi binecuvântarea Patriarhiei Române, cheltuielile de deplasare fiind suportate în întregime de fiecare participant.

Supranumit şi Grădina Maicii Domnului, spaţiul sacru al Muntelui Ahtos este un simbol puternic pentru întreaga ortodoxie, unul dintre cele importante centre spirituale ale Europei. Muntele este o regiune cu un statut special şi poate fi vizitat zilnic de un număr limitat de pelerini, pe baza unui permis special. Pe Muntele Athos se află două sfinte lăcaşuri româneşti, schiturile Prodromu şi Lacu. Acolo vieţuiesc actualmente aproape 200 de călugări români.

Parlamentarii pelerini vor petrece câteva zile în comunitatea acestor călugări, vor participa la slujbele religioase, vor vizita şi alte mănăstiri de pe Sfântul Munte, printre care Xiropotamu, Marea Lavra s.a.  www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.