Acasă Uncategorized Bucureşti: Viorel Cataramă atenţionează PSD că va fi “înghiţit” de PNL

Bucureşti: Viorel Cataramă atenţionează PSD că va fi “înghiţit” de PNL

DISTRIBUIȚI

101184 – 22052011 – Omul de afaceri Viorel Cataramă afirmă că sunt mari şanse ca PSD să sfîrşească înghiţit de liberali, în urma încheierii alianţei USL, iar PNL să rămână unicul partid de stânga din România, după ce a cedat, deja, locul pe dreapta PDL.Cataramă spune că , din păcate, PNL nu a fost niciodată un adevărat partid de dreapta. “Au fost anumiţi membri, eu, Dinu Patriciu, care au fost cu adevărat de dreapta. Dar partidul nu a fost niciodată cu adevărat de dreapta. Măsurile lui adoptate în Parlament sau în guvernare nu au fost de dreapta. Iar în acest moment a declarat pe faţă că nu mai e de dreapta. Renunţând la cota unică lasă PDL singur pe partea dreaptă a eşicherului politic. Că e bine, că e rău, rămâne mai puţin de discutat. Pentru că mişcarea făcută de Crin Antonescu trebuie salutată. Până la urmă ce interesează pe cetăţenii României dacă PNL e de dreapta, de centru, de nu ştiu cum.

 

 

 

 

 

 

 

 Nu interesează pe nimeni”. El crede că “Antonescu a reuşit o performanţă extraordinară şi anume să ridice PNL cel puţin la nivel de negociere politică mult peste sondaje, mult peste situaţia partidului din sondaje. El a reuşit o performanţă absolut remarcabilă şi anume să facă paritate cu PSD. PSD care în toate sondajele de opinie era mult peste PNL. De ce PSD a acceptat, cum de s-a întâmplat acest lucru? E o chestiune care pe mine nu mă interesează. Performanţa lui Crin Antonescu trebuie remarcată pentru că este o performanţă cu adevărat de luat în seamă. Că PNL s-a dus pe stânga, că e posibil să devină viitorul partid de stânga al României şi să dispară PSD după modelul Alianţei DA când PNL era mult peste PD şi prin alegerea lui Traian Băsescu PD a devenit principalul partid de dreapta. E o altă chestiune, nu interesează pe nimeni”.

Cataramă a explicat de ce crede că PNL va absorbi PSD şi nu invers: “Pentru că în acest moment candidatul la preşedinţie al acestei alianţe este Crin Antonescu. Iar dacă el va reuşi şi dacă mâine sunt alegeri şi sondajele arată că el va fi preşedintele României se va întâmpla exact ce sa întâmplat cu raportul PNL – PD când a fost ales Traian Băsescu şi în câteva luni s-a inversat dramatic în favoarea PD. Se va întâmpla şi atunci PNL va prelua în mod firesc stânga sau centrul stânga sceptrului politic din România, foarte frumos. Până la urmă de ce neapărat PNL trebuie să fie numai de dreapta? Poate să fie şi de stânga, a fost în perioada interbelică”.

De asemenea, el a mai spus că Popescu-Tăriceanu, deşi a trecut drept fost un prim-ministru de dreapta, “a adoptat nişte măsuri mai degrabă de stânga. Gândiţi-vă la Codul Muncii, un cod cu puternice tendinţe de stânga. Gândiţi-vă la măsurile de protecţie socială luate pentru a obţine voturi la alegerile din 2004 sau din 2008. Deci el a luat nişte măsuri în folosul strict al PNL şi rezultatele s-au văzut, că sub guvernarea Călin Popescu Tăriceanu PNL a luat cel mai bun scor electoral. Dar PNL nu a luat acest scor electoral prin măsuri de dreapta”. Explicaţia pentru această politică e aceea că ”responsabilitatea pe care a avut-o, pe de o parte lupta cu Traian Băsescu şi PD, pe de altă parte necesitatea creşterii PNL la rezultatele de la alegeri, l-au făcut să ia măsuri de stânga cu care cei de dreapta nu au fost de accord”. – www.promptmedia.ro, sursa – ziare.comLĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.