Acasă Uncategorized Bucureşti: Zece copii nedeplasabili din Sectorul 6 incluşi incluşi în programul de...

Bucureşti: Zece copii nedeplasabili din Sectorul 6 incluşi incluşi în programul de recuperare medicală şi reabilitare

DISTRIBUIȚI

100648 – 04052011 – Un număr de zece copii nedeplasabili, au fost incluşi în programul de recuperare medicală şi reabilitare, în cadrul proiectului „Creşterea capacităţii autorităţilor administraţiei publice locale de sprijin al copiilor cu dizabilităţi aflaţi în propriile lor familii” implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 6.

Echipa mobilă compusă din kinetoterapeut, logoped, psihopedagog, psiholog şi asistent social desfăşoară activităţi de recuperare şi reabilitare a copiilor cu dizabilităţi, aflaţi în propriile familii, contribuind în acest fel la integrarea socială a copiilor. Serviciile oferite sunt:  kineto-terapie, logopedie, acordarea de suport psihologic, asistenţă socială, activităţi educaţionale pentru copil (dezvoltarea de abilitati cognitive, capacitatea de învăţare, socializare). Pentru desfăşurarea activităţilor de recuperare şi reabilitare a copiilor cu dizabilităţi, echipa mobilă este dotată cu un autoturism special echipat, echipamente medicale şi de recuperare psiho-motorie a copilului cu dizabilităţi (echipamente kinetoterapie, logopedie, materiale de stimulare cognitivă şi pluri-senzorială, teste psihologice).

În prezent, în sectorul 6, sunt 864 de copii cu handicap, dintre care un număr de 83 sunt nedeplasabili, copii pentru care se impune intervenţia specializată, la domiciliu, în vederea recuperării şi reintegrării lor în societate, conform datelor deţinute de DGASPC Sector 6. Pe parcursul acestui an, DGASPC Sector 6 va incude toţi cei 83 de copii în programul de recuperare al echipei mobile.

Proiectul a fost iniţiat de Ministerul Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale prin Direcţia Generală Protecţia Copilului şi este finanţat prin Mecanismul financiar al Spaţiului Economic European. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.