Acasă Uncategorized Comisarul Ciolos: Romania ingrijoreaza UE prin gradul scazut de absorbtie a fondurilor

Comisarul Ciolos: Romania ingrijoreaza UE prin gradul scazut de absorbtie a fondurilor

DISTRIBUIȚI

 

100601 – 03052011 – Incapacitatea Romaniei de a atrage fonduri structurale poate determina o reconfigurare a acestui tip de finantare pentru intreaga Uniunea,sustine comisarul european Dacian Ciolos.

 

”Daca luam in considerare numai platile efectuate pana la aceasta data, Romania are cea mai scazuta rata de absorbtie a fondurilor structurale din Uniunea Europeana. Daca ne uitam insa la vecinii nostri, dupa al treilea an de la aderare, Cehia, Polonia si Ungaria aveau o rata de absorbtie neta de aproximativ 20%. Noi suntem inca la 3-4%. Romania risca sa devina un contributor net la bugetul

 

In plus, Ciolos a precizat ca exista riscul ca, dincolo de pierderea banilor, neputinta Romaniei sa conduca la modificarea legislatiei europene.

 Uniunii Europene si asta nu din cauza altora, ci pentru ca nu este in masura sa ia ce i se ofera. Intr-o perioada economica dificila riscam sa pierdem o oportunitate cu efecte pe termen lung”, a declarat comisarul european.

”Exista o valoare adaugata a investitiilor comunitare in relansarea economiilor europene dupa criza. Gradul redus de utilizare a acestor fonduri ar putea fi insa un argument in favoarea celor care doresc sa reduca acest tip de cheltuieli comunitare”, a adaugat Ciolos.

În ceea ce privește cauzele care fac ca fondurile europene să fie atrase într-o proporție atât de mică de România, oficialul european spune că avem de-a face cu ”comportamente departe de ceea ce inseamna profesionalism, unele chiar la limita coruptiei”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.