Acasă Uncategorized Constanţa: Proiecte de modernizare de 26 milioane de euro pentru Mamaia şi...

Constanţa: Proiecte de modernizare de 26 milioane de euro pentru Mamaia şi Constanţa

DISTRIBUIȚI

101044 – 17052011 –   Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat, luni, cinci proiecte europene de modernizare a staţiunii Mamaia şi a zonei peninsulare din oraş, a căror valoare totală este de 26 milioane de euro. Reprezentanţii administraţiei locale vor să construiască în staţiunea Mamaia trei pasarele pietonale, o promenadă turistică şi să îmbunătăţească drumul de acces între staţiune şi oraşul Năvodari, iar în Constanţa vor să restaureze şi reamenajeze zona istorică Piaţa Ovidiu, precum şi promenada şi spaţiile verzi din zona Cazino – Portul Tomis.
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat că ”de-abia acum” municipalitatea a reuşit să obţină toate avizele necesare pentru proiectele respective, fiind ”o tevatură groaznică în România cu aceste avize”.

”Vrem să realizăm trei pasarele pietonale, în zonele de circulaţie maximă unde se blochează traficul, ele având un dublu scop. Să fluidizeze traficul şi, pentru că sunt nişte pasarele care joacă puţin şi spre opere de artă, să devină simbolul staţiunii. Din păcate, nu avem simboluri suficiente în staţiunea Mamaia”, a declarat edilul Constanţei.

Potrivit acestuia, proiectul ”Promenada turistică Mamaia” vizează reabilitarea zonei de promenadă cuprinsă între Satul de Vacanţă şi capătul opus al staţiunii Mamaia. ”Noi am mai făcut acest lucru cu nişte pavele, acum vreo 7-8 ani, dar ele nu mai sunt la nivelul la care ar trebui să fie într-o staţiune normală. Nici nu puteam să mă apuc să pun pe jos pavaj din granit din banii constănţenilor, fiindcă ar fi zis că am înnebunit şi atunci am găsit această soluţie cu bani europeni”, a spus Mazăre.

Referitor la reabilitarea zonei peninsulare a Constanţei, primarul a afirmat că se înlocuieşte pavimentul, se reabilitează spaţiile verzi, căile de acces, sistemul de iluminat, fără a se face modificări majore, menţionând că municipalitatea nu are ce să facă cu privire la clădirile de patrimoniu din respectiva zonă care sunt degradate.

”Unele sunt proprietăţi, în altele sunt chiriaşi pe care o să încercăm să-i mutăm, făcând noul cartier din module. (…) Sunt şi proprietari pe care nu-i putem nici da afară, nici amenda că nu-şi repară casele. Ce să fac eu dacă sunt doi bătrâni pensionari şi nu-şi repară casa, care, pentru a fi reparată, trebuie reparaţii la structură şi altele, de zeci de mii de euro sau chiar mai mult. (…) Alte case sunt revendicate şi nu sunt câştigate, altele sunt câştigate. Povestea cu casele şi cu reabilitarea, oricât ne-am dori-o toţi, ea se poate face doar în contextul în care merg turismul şi economia. În rest, cu bani de la municipalitate … uitaţi povestea asta. Nu este legal să bagi bani în case private, indiferent de unde sunt ele. (…) Sau să ia primăria de la un privat o casă, să o repare şi deţine primăria o casă, ca să facă ce cu ea?”, a spus Radu Mazăre. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.