Acasă Uncategorized Contrabandişti de ţigări reţinuţi de poliţiştii de frontieră cu focuri de armă

Contrabandişti de ţigări reţinuţi de poliţiştii de frontieră cu focuri de armă

DISTRIBUIȚI

100685 – 05052011 – Joi dimineaţa, în jurul orelor 4.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, judeţul Suceava, au observat cu aparatura de supraveghere pe timp de noapte, în apropierea frontierei de stat, trei persoane care transportau colete voluminoase, prin zona numită “Paraul Rau”, spre localitatea Straja. Persoanele în cauză au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă au ignorat avertismentul, au abandonat coletele şi au încercat să fugă, profitând de întuneric şi terenul împădurit. Poliţiştii de frontieră au tras trei focuri de armă în plan vertical, fiind astfel reţinut un bărbat. Celelalte două persoane, profitând de întuneric şi relieful accidentat, au reuşit să fugă. În cadrul primelor verificări, s-a constatat că bărbatul este cetăţean român, în vârstă de 23 ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava. În zonă, au fost găsite abandonate 12 baxuri ce conţineau aproximativ 6.000 pachete de ţigări, marca „Doina”, de provenienţă Republica Moldova, care au fost ridicate în vederea confiscării.

 

 

 

 

 

 

 

 

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Dorohoi – I.J.P.F. Botoşani au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare pentru identificarea şi depistarea unui grup de contrabandişti de ţigări. Astfel, miercuri seară, în jurul orelor 22.00, poliţiştii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, în zona de competenţă a SPF Dorohoi, la aproximativ 1.500 m distanţă de linia de frontieră, mai multe persoane care se deplasau către interiorul ţării, având asupra lor trei colete voluminoase, posibil cu ţigări. O echipă operativă din teren a intervenit pentru reţinerea celor în cauză. Întrucât bărbaţii nu s-au supus somaţiilor verbale, au fost executate şapte focuri de avertisment în plan vertical. Din cauza vegetaţiei abundente şi a reliefului accidentat, contrabandiştii s-au dispersat în direcţii diferite, abandonând coletele, reuşindu-se reţinerea unui bărbat, cetăţean român. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului au fost depistate peste 4.300 pachete de ţigări, marca “Monte Carlo”, de provenienţă ucraineană.

În ambele cazuri, s-au întocmit dosare penale în vederea săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă, cercetările fiind continuate în vederea depistării tuturor persoanelor implicate. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.