Acasă Uncategorized Coreea de Nord: Risc mare de război în între cele două Corei

Coreea de Nord: Risc mare de război în între cele două Corei

DISTRIBUIȚI

– 101388 – 31052011 –  Corea de Nord a anunţat că renunţă la negocierile cu Guvernul de la Seul şi va întrerupe legăturile de comunicaţii militare, transmite Antena 3 .

Anunţul a fost făcut de Comisia de Apărare Naţională, unul dintre cele mai importante organisme în stat. Phenianul a ameninţat, totodată, că nu va lăsa nepedepsit un posibil „război psihologic” din partea Seulului.

 

 

 

Nici cuvintele alese pentru această decizie nu au fost de natura diplomatică: „Armata şi poporul Coreei de Nord nu vor negocia cu trădătorul Lee Myung-Bak şi clanul său”, se arată în comunicatul Comisiei de Apărare Naţională. 

„Trădătorul” la care se face referire este chiar preşedintele Coreei de Sud.

Coreea de Nord a avertizat, în mai multe rânduri, că va deschide focul asupra unor zone din sud, de unde activiştii lansează manifeste de propagandă, peste frontieră.

Un membru al Universităţii pentru Studii Nord-Coreene a arătat că aceste declaraţii par să fie „un avertisment asupra riscului unei amplificări a tensiunilor transfrontaliere, în special în zona de est, în cazul în care Coreea de Sud nu îşi schimbă politica.” – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.