Acasă Uncategorized Crin Antonescu: O nouă majoritate parlamentară ar putea cere suspendarea preşedintelui

Crin Antonescu: O nouă majoritate parlamentară ar putea cere suspendarea preşedintelui

DISTRIBUIȚI

101166 – 20052011 – PreședintelePNL, Crin Antonescu, a afirmat vineri, într-o conferință de presă că singura soluție pentru ieșirea din criză este constituirea unei noi majorități parlamentare și suspendarea președintelui Băsescu, pe care îl acuză de încălcarea Constituției. ”Intrăm acum într-o nouă fază în care, deși vorbește de stabilitate, președintele acestei țări e principalul factor de instabilitate și are un comportament iresponsabil (…) Soluția pentru ieșirea din criză-constituirea unei noi majorități pentru suspendarea președintelui și înlocuirea partidului său de la guvernare”, a afirmat Antonescu . Liderul liberal a enumerat deciziile pe care președintele Traian Băsescu și le-a asumat prin afirmații publice, dar pe care nu avea dreptul legal să le ia, neavând pârghii legale pentru așa ceva: ”Am văzut că afirma cu cuvintele sale că a hotărât reducerea salariilor cu 25%. Nicio prevedere din Constituție nu îi dă atribuție de a hotărî așa ceva. Am văzut că a decis tăierea pensiilor.

 

 

 

 

 

 

 

 Nicio atribuție din Constituție pentru așa ceva. Președintele a ajuns să nu mai mascheze încălcarea permanentă a Constituției României. Încalcă Constituția, își asumă atribuții pe care nu le are și nu se achită sau se achită lamentabil de obligațiile pe care Constituția le prescrie. Să vină să ne spună cum stam cu politica externă a României, ce rol are în eșecul Schengen, de ce România a ajuns o țară izolată, de mâna a treia în Europa, ignorată de marile cancelarii europene”, a cerut Crin Antonescu. Liderul liberal a anunțat că săptămâna viitpare USL va obține scriptic majoritatea în Senat. ”Scopul e constituirea unuei noi majorități”, a adăugat Antonescu, care, răspunzând unei întrebări a confirmat că o nouă majoritate parlamentară ar putea porni demersurile pentru suspendarea președintelui.

În ultima perioadă, demersurile și afirmațiile publice ale președintelui Traian Băsescu par concentrate spre păstrarea actualei majorități parlamentare, care îi asigură la palatul Cotroceni un oarecare confort în raport cu guvernarea. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.