Acasă Uncategorized Deva: Mircia Muntean a devenit membru al UNPR

Deva: Mircia Muntean a devenit membru al UNPR

DISTRIBUIȚI

100870 – 11052011 – Nici nu s-a uscat bine cerneala pe decizia de excludere a sa din PNL, că primarul Devei, Mircia Muntean s-a înscris într-un alt partid, la circa o săptămână după ce a rămas fără apartenenţă politică.Deşi zvonistica din mediul politic şi nu numai îl dădea pe Muntean un viitor membru al PDL, se pare că primarul fost liberal a decis, ieri, să intre în Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), partid de stânga, condus de deputatul Marian Sârbu. Trecerea lui Mircia Muntean în această tabără s-a făcut rapid şi, oarecum, pe şest, având în vedere că primarul nu s-a înscris în UNPR Hunedoara, ci a mers la Bucureşti şi şi-a negociat intrarea în partid direct cu liderii de la vârf ai formaţiunii politice. Foştii colegi de partid ai primarului Devei, liderii PNL Hunedoara sunt surprinşi de gestul făcut de Mircia Muntean, nu atât pentru că acesta şi-a găsit rapid o nouă familie, ci pentru că,

 

 

 

 

 

 

 dintr-un politician de dreapta, timp de peste 15 ani, primarul Devei s-a transformat, într-o clipă, într-unul de stânga.

Negocieri şi cu UNPR din judeţ – Înscrierea lui Mircia Muntean în UNPR a luat pe nepregătite nu numai presa din judeţul Hunedoara, dar şi pe liderii hunedoreni ai acestei formaţiuni politice. Mihail Rudeanu, preşedintele UNPR Hunedoara, a fost anunţat de presă despre faptul că Muntean este coleg de partid cu el şi pentru a se convinge că zvonul este purul adevăr, acesta a trebuit să-i sune pe liderii de la centru ai uniunii. Cu toate acestea, Rudeanu a declarat, încă de săptămâna trecută, că a discutat cu Mircia Muntean despre o posibilă înscriere a acestuia în UNPR Hunedoara, însă primarul Devei nu i-a dat un răspuns final în acest sens. „Mircia Muntean a spus că ne va da un răspuns clar după ce va discuta cu preşedintele UNPR, Gabriel Oprea. Această discuţie a avut loc în cursul zilei de marţi (n.r. ieri), iar Mircia Muntean a decis să ni se alăture. Pot spune că, din 10 mai, Mircia Muntean este colegul nostru de partid şi primar UNPR al municipiului Deva. Prin acest lucru se dovedeşte că filiala hunedoreană a UNPR este una de calibru, care are rezultate deja. Mircia Muntean este un primar dintre cei mai performanţi din ţară şi ne bucurăm că ne-a acceptat propunerea”, a afirmat Mihail Rudeanu, preşedintele UNPR Hunedoara.

„Am dovedit că n-am nimic cu PDL” – După ce săptămâna trecută, primarul Devei era pus în situaţia de a se vedea exclus din PNL, Mircia Muntean va trebui să se obişnuiască, acum, cu gândul că face parte dintr-un partid de  stânga, după ce mai bine de 15 ani, a fost identificat cu PNL, o formaţiune politică de dreapta. Muntean a afirmat că s-a decis să se înscrie în UNPR, partid pe care l-a ales pentru că acolo sunt „toţi primarii care au fost excluşi din PNL. Eu îi cunosc pe toţi aceşti primari şi ei, la fel ca mine, au fost daţi afară din PNL, în mod abuziv. Am vrut să fiu alături de ei. În plus, am vrut să vă dovedesc şi vouă, celor din presă, dar şi lui Moloţ şi lui Ruşanu că nu am nimic cu PDL, aşa cum ziceau ei. Am primit funcţia de vicepreşedinte, aşa cum am fost şi în PNL, şi mă voi ocupa de organizaţiile UNPR din judeţele Braşov şi Covasna”, a declarat primarul Devei. Acesta a mai spus că nu a discutat cu liderii UNPR Hunedoara despre o eventuală înscriere a sa în acest partid, însă susţine că e gata să colaboreze cu ei, acum că a devenit membru al uniunii. „M-am hotărât în această dimineaţă (n.r. ieri dimineaţă) să trec la UNPR. Nu am discutat nimic cu Rudeanu despre înscrierea mea în UNPR. E drept că m-am întâlnit cu el de câteva ori, dar am vorbit altceva, nu despre politică. Dar acum, evident că mă voi înscrie şi în filiala UNPR din judeţul Hunedoara”, a mai afirmat Mircia Muntean.

„Am scăpat de el la timp” – „Un om politic de talie mică”, aşa l-a numit Mircea Moloţ, liderul PNL Hunedoara, pe Mircia Muntean, după ce a auzit „marea” veste a trecerii acestuia în „barca” UNPR. Moloţ a declarat ieri că prin înscrierea în acest partid, primarul Devei a demonstrat ce „mare” politician liberal a fost în toţi anii în care a făcut parte din PNL. „E o prostie acest gest pe care l-a făcut Muntean. El demonstrează ce om politic de talie mică e. Nici nu i s-a uscat cerneala pe decizia de excludere şi el trece la un partid de stânga. Acest lucru dovedeşte că am avut dreptate când l-am dat afară din PNL. Eu cred că el a făcut acum un gest disperat, pentru a demonstra că mai înseamnă ceva din punct de vedere politic. A trecut la un partid de 1 la sută. Nu-l înţeleg, dar pot să spun că îmi pare rău că, atâţia ani, am făcut o echipă cu el”, a afirmat liderul liberalilor hunedoreni.

De asemenea, Florin Oancea, liderul PNL Deva şi adversarul din ultimul an al lui Mircia Muntean, are şi el numai cuvinte „de laudă” la adresa primarului Devei, după ce a auzit de întoarcerea acestuia cu 180 de grade în ceea ce priveşte opţiunea politică. Oancea a declarat ieri că „măseaua stricată” numită Mircia Muntean a fost aruncată la timp din „gura” PNL. „Marele om de dreapta Mircia Muntean a trecut la un partid de stânga! Acest gest al lui arată care sunt adevăratele convingeri politice ale lui Muntean şi „rădăcinile” de stânga pe care le-a avut tot timpul. Are vocaţie de trădător şi gestul pe care l-a făcut azi (n.r. ieri) îi va încheia cariera politică”, a mai spus liderul PNL Deva. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.