Acasă Uncategorized Deva: Un sfert din autovehiculele controlate au probleme cu ITP si emisiile...

Deva: Un sfert din autovehiculele controlate au probleme cu ITP si emisiile de noxe

DISTRIBUIȚI

100908 – 12052011 –  Controalele în trafic efectuate de reprezentanţii RAR Hunedoara au scos la iveală neglijenţa şoferilor. Pe şosele din judeţ circulă maşini cu ITP-uri expirate sau emisii extreme de noxe.

În ultima perioadă, pe şosele din judeţ s-a înmulţit numărul controalelor efectuate, în comun, de către lucrători de la Serviciul Poliţiei Rutiere (SPR), în colaborare cu reprezentanţii Registrului Auto Român (RAR) Hunedoara. Scopul acestora este respectarea prevederilor legale, precum şi creşterea gradului de securitate al participanţilor la traffic.

Atenţie la maşinile second-hand! – În urma acestor acţiuni, dintre autovehiculele controlate, o medie de aproape 25 la sută prezintă diverse probleme, cum ar fi Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) expirată, cauciucuri neconforme, folii neautorizate ori emisii majore de noxe. “Prin aceste controale urmărim eliminarea unor probleme, dar şi creşterea gradului de siguranţă pe şosele. Maşinile controlate sunt alese aleatoriu, noi constatând eventuale nerguli, cei de la SPR aplicând sancţiuni, dacă este cazul. Legat de ITP, mulţi şoferi uită, efectiv, să facă această operaţiune. Reamintesc că ITP se face la perioade diferite, în funcţie de tipul vehicului. De exemplu, la maşinile ce efectuează transport în comun, la taximetre ori la autovehicule şcoală, inspecţia se face la şase luni, iar la cele mai mari de 3,5 tone, aici intrând şi autosanitarele, la un an, existând şi alte termene. Aş dori să atrag atenţia şi celor care achiziţionează maşini second-hand, cărora le recomand ca, înainte de cumpărare, să treacă pe la noi cu autoturismul, pentru evitarea unor surprize neplăcute”, a declarat Nicolae Chirilă, directorul RAR Hunedoara. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.