Acasă Uncategorized Hunedoara: Consultaţii stomatologice gratuite pentru elevii din Hunedoara

Hunedoara: Consultaţii stomatologice gratuite pentru elevii din Hunedoara

DISTRIBUIȚI

100932 – 12052011 –  Peste 10.000 de copii din şcolile municipiului Hunedoara au fost incluşi într-un program de consultaţii stomatologice gratuite pentru evidenţierea stării de sănătate a danturii, în cadrul proiectului elevii urmând să beneficieze de sfaturile specialiştilor, dar şi de un pachet cu pastă şi periuţă de dinţi. Programul a fost iniţiat de Primăria municipiului Hunedoara, cu sprijinul unei companii de producţie a pastei şi periuţelor de dinţi, consultaţiile la stomatolog urmând să se deruleze pe tot parcursul acestui an.

            ”Fiecare elev din oraş se va putea adresa cabinetelor stomatologice incluse în program. Aici li se va întocmi o fişă stomatologică, iar dacă au probleme cu dantura li se va recomanda ceea ce trebuie să facă pentru viitor. În cazul în care au probleme, elevii pot alege un tratament în cabinetele stomatologice şcolare sau la cele pe care le decid părinţii”, a declarat Monica Rada, consilier al primarului municipiului Hunedoara, citată de Administratie.ro.

Elevii care vor trece pragul cabinetelor stomatologice vor primi sfaturi despre modul în care îşi pot menţine igiena dentară, ei fiind recompensaţi cu un pachet în care vor găsi o periuţă, o pastă de dinţi, un joc şi un pliant cu recomandările necesare pentru menţinerea stării de sănătate a gurii. Proiectul prevede ca elevii din clasele I-IV să fie primii care beneficiază de aceste consultaţii gratuite, programul dedicat lor fiind planificat să se încheie până la vacanţa de vară. Copiii care învaţă la gimnaziu sau la liceu vor putea intra în program şi din luna septembrie, imediat după începerea noului an şcolar. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.