Acasă Uncategorized Hunedoara – Targ de ape minerale romanesti la Geoagiu Bai

Hunedoara – Targ de ape minerale romanesti la Geoagiu Bai

DISTRIBUIȚI

100993 – 16052011 –    Compania Judeţeană de Turism Hunedoara va organizeaza în perioada 3-5 iunie prima editie a Târgului National al Apelor Minerale.

Evenimentul va avea loc Geoagiu Băi si este marca înregistrată a Companiei Judetene de Turism Hunedoara. Potrivit organizatorilor, Târgul National al Apelor Minerale îsi propune să crească circulatia turistică balneară, să încurajeze consumul de ape minerale îmbuteliate, să modernizeze produsul turistic oferit de statiunile balneo-climaterice din România, dar si să stimuleze activitătile economice si comerciale ale firmelor care activează în domeniul apelor minerale.

La prima ediţie a Târgului Naţional al Apelor Minerale au fost invitaţi să participe 18 agenţi economici producători de apă minerală, reprezentanţi ai primăriilor din 30 de localităţi în care există staţiuni balneoclimaterice şi 51 de baze de tratament din ţară. De asemenea, mai multe standuri au fost alocate pentru producătorii de vinuri.

Târgul se va desfăşura în aer liber, pe un platou situat în zona mai multor hoteluri din staţiunea Geoagiu-Băi.

În România sunt 60 de ape minerale recunoscute oficial, si există un potenţial real pentru dezvoltarea domeniului.

Potrivit datelor statistice ale Societăţii Naţionale de Ape Minerale, consumul de apă minerală a scăzut de la 1,3 miliarde de litri, în anul anul 2009, la un miliard de litri în 2010. Datele preliminare pentru primul trimestru al anului 2011 arată o reducere cu 25% a consumului, faţă de perioada similară din 2010. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.