Acasă Uncategorized Iaşi: Grup specializat în migraţie ilegală şi contrabandă, anihilat la Iaşi

Iaşi: Grup specializat în migraţie ilegală şi contrabandă, anihilat la Iaşi

DISTRIBUIȚI

100933 – 12052011 –  Poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Iaşi – Biroul Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere cu sprijunul  B.C.C.O. Iaşi sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, au retinut o grupare organizată, pe care o monitorizau din anul 2010 pentru comiterea unor infracţiuni de migraţie ilegală, contrabandă şi alte infracţiuni de crimă organizată.

În noaptea de 11/12 mai a. c., poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Iaşi – Biroul Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere, cu sprijinul B.C.C.O. Iaşi sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi au anihilat o grupare infracţională cu potenţial violent care a acţionat constant şi ofensiv în sfera traficului ilicit cu ţigări de contrabandă introduse ilicit în ţară peste râul Prut, de producţie/provenienţă Republica Moldova, cunoscând că acestea provin din contrabandă, trafic de migranţi de origine asiatică, furturi din locuinţă şi de bancomate, obţinând astfel, ilicit, mari beneficii financiare.

S-a stabilit că, grupul infracţional a avut o structură determinată, membrii acestuia au acţionat într-un mod constant şi coordonat pentru realizarea obiectivelor urmărite.

Astfel, în noaptea de 11/12 mai cinci membri ai grupării au fost prinşi în flagrant înainte de a sustrage prin efracţie (tăierea şi decuparea cutiei cu bani ) un bancomat situat pe raza judeţului Neamţ.

În cauză sunt cercetate 14 persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de migranţi, lovire, trecerea ilegală a frontierei de stat a României , contrabandă, furt calificat cu consecinţe deosebit de grave şi tentativa de furt calificat.

În cauză s-a dispus indisponibilizarea în vederea confiscării a mai multor autovehicule marca BMW şi Mercedes, sume de bani-lei şi valută, precum şi bunuri mobile obţinute în urma săvârşirii infracţiunilor, a fost confiscată cantitatea totală de 27.000 pachete ţigări marca „Plugarul”.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracţionale. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.