Acasă Uncategorized Ilfov: Primii angajatori care vor face închisoare pentru muncă fără forme legale...

Ilfov: Primii angajatori care vor face închisoare pentru muncă fără forme legale sunt din Ilfov

DISTRIBUIȚI

101094– 18052011Identificarea angajatorilor care folosesc personal fără forme legale de angajare si luarea măsurilor care se impun pentru respectarea de către aceştia a prevederilor legale in domeniul relaţiilor de muncă reprezintă principalul obiectivul  al controalelor efectuate de ITM Ilfov, în fiecare zi a lunii.        În urma controalelor desfăşurate, s-a constatat ca profilul activităţii angajatorilor depistaţi că folosesc forţă de muncă fară forme legale de angajare este diversificat, dar se manifestă cu preponderenţă în construcţii, comerţ, alimentaţie publică, servicii de pază, spălătorii auto, service sau vulcanizări. Pe parcursul lunii mai a.c. au fost verificate zilnic societăţi comerciale de pe raza judeţului Ilfov, în vederea identificării şi combaterii cazurilor de muncă fără forme legale, de către echipele mixte de control formate din inspectori de muncă din cadrul ITM Ilfov, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean

 

 

 

 

 de Jandarmi Ilfov, Inspectoratului de Poliţie al Judetului Ilfov şi Gărzii Financiare Ilfov.

      ITM Ilfov este primul inspectorat teritorial de muncă din ţară, care în urma controalelor efectuate a depistat mai mult de 5 persoane la muncă fară forme legale. Aceasta încălcare a prevederilor legale, în conformitate cu Legea nr.53/2003-Codul Muncii cu modificările şi completările ulterioare, ‘’se consideră infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la unu la doi ani sau cu amendă penală primirea la muncă a mai mult de 5 persoane, indiferent de cetăţenia acestora, fără încheierea unui contract individual de muncă. ‘’ Astfel, în 6 mai 2011 şi 9 mai 2011 au fost depistate 7 persoane, în domeniul de activitate comerţ cu ridicata al produselor textile, respectiv 10 persoane, în domeniul de activitate comerţ cu ridicata a deşeurilor şi resturilor menajere, care prestau activitate neavând întocmite contracte individuale de muncă. În acest sens, ITM Ilfov a întreprins demersurile necesare organelor de cercetare penală.

În perioada 2 –13 mai 2011 s-a înregistrat un număr de 4.030 contracte individuale de muncă, constatându-se o creştere substanţială a acestora.

 Din verificările efectuate s-a constatat că pentru persoanele depistate că lucrau fără a avea întocmite forme legale de angajare, 20 de angajatori au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale în valoare de 324.000 lei.

 În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare totală de 211.000 lei, iar activitatea unor societăţi a fost sistată. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.