Acasă Uncategorized În plină redresare economică, se vorbeşte de riscul intrării în faliment

În plină redresare economică, se vorbeşte de riscul intrării în faliment

DISTRIBUIȚI

101257 – 24052011 – Business Insider a realizat un clasament al tarilor care ar putea intra în faliment, alcatuit pe baza unor calcule care vizeaza costul asigurarilor pentru datoria suverana.

Agentia de rating Standard and Poor’s a coborat vineri perspectiva pentru Italia, motivandu-si decizia prin prognozele slabe de crestere si ingrijorarile cu privire la capacitatea guvernului italian de a reduce datoria publica.

O perspectiva „negativa” de rating inseamna ca exista o sansa din trei ca ratingul Italiei sa fie retrogradat in urmatoarele 24 de luni.

Publicatiei a realizat o lista cu 21 de tari care ar putea intra in faliment, pe baza pretului CDS (costul asigurarilor pentru datoria suverana), care este in crestere in tarile europene. Chiar daca acest indice nu este cel mai potrivit pentru a arata perspectiva unei tari de a intra in faliment, arata increderea participantilor din piata fata de aceste state. Pe ultimul loc se afla Rusia (21), urmata de Polonia (20) si Israel (19). Potrivit sursei citate, Israel apare cu un pret al CDS-urilor pe 5 ani de 147.98 bps (basis points). 1.000 bps inseamna un cost de un milion de dolari pentru a asigura o datorie de 10 milioane de dolari. O alta tara care apare in clasament este Turcia (16), cu un pret al CDS-urilor la 5 ani de 164,21 bps. Pericolul ca Romania (locul 12) sa intre in faliment este mai mare, comparativ cu Bulgaria (locul 13). Tara noastra are un cost al asigurarii datoriei de 230,17 bps, in crestere fata de finalul saptamanii trecute, cand acesta era de 228.87 bps. Mai rau ca noi stau ungurii (locul 11), cu un nivel al CDS-urilor de 260 bps. Pe primele cinci locuri se afla Argentina (612,77 bps), Irlanda (662,83 bps), Portugalia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.