Acasă Uncategorized Kiev: Iulia Timosenko, la un pas de arestare

Kiev: Iulia Timosenko, la un pas de arestare

DISTRIBUIȚI

101280 – 25052011 – Procuratura Generala a Ucrainei a oferit marti seara o mare surpriza: venita pentru o noua audiere, fostul premier Iulia Timosenko a fost retinuta. Toata lumea a crezut ca va urma arestarea. Ulterior insa, procurorul general Viktor Pshonka a anuntat la o intalnire cu ambasadorii din tarile Uniunii Europene ca ordinul de arestare a fost, intr-adevar, eliberat, dar că “nu va fi, deocamdata, executat”, scrie presa ucrainiană. Împotriva Iuliei Timosenko au fost deschise in decembrie anul trecut trei anchete penale. Prima vizeaza folosirea nejustificata a mijloacelor fondurilor speciale, a doua se refera la achizitionarea cu bani publici a unor masini de salvare necorespunzatoare standardelor si a treia la depăşirea atribuţiilor de serviciu prin semnarea, in ianuarie 2009, a noilor contracte la gaze naturale cu Rusia.  

“Retinerea Iuliei Timosenko reprezinta ultima tentativa de intimidare a liderului BIUT”, a declarat pentru Nezavisimaia Gazeta expertul Institutului Gorsenin, Vladimir Zastava. “I s-a dat de inteles ca puterea este dispusa la actiuni ferme. Dar, cel mai important, retinerea este o testare a reactiei opiniei publice”, crede expertul.

In opinia lui, liderii tarii trebuie sa stie daca ucrainienii sunt sau nu gata sa iasa la actiuni de protest in cazul inaspririi metodelor de lupta cu opozitia si cat de puternic este sprijinul acordat lui Timosenko. “Judecand dupa asigurarire procurorului general ca, dupa audiere, Timosenko va fi eliberata, se pare ca puterea a primit o serie de semnale concludente”, crede Zastava. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.