Acasă Uncategorized Mandat de arestare pentru Gaddafi

Mandat de arestare pentru Gaddafi

DISTRIBUIȚI

101013 – 16052011 –   Curtea Penala Internationala (CPI) urma sa ceara, luni, judecatorilor, sa emita mandate de arestare pe numele a trei inalti membri ai regimului libian, printre care se regaseste si liderul Moammar Gaddafi. Ceilalti doi oficiali libieni ar fi unul dintre fiii acestuia, Saif al Islam, odinioara privit drept succesorul moderat al tatalui sau, si Abdullah al Senussi, seful spionajului libian.

Procurorul CPI, Luis Moreno-Ocampo, urma sa depuna drept justificare un dosar de 74 de file, cu noua anexe, care subliniaza acuzatiile de atacuri sistematice impotriva civililor, comise de regimul lui Gaddafi. Moreno-Ocampo a conchis ca „exista suficiente dovezi pentru a cere mandate de arestare pentru doua categorii” – crime impotriva umanitatii si persecutie.

CPI a catalogat acuzatiile in doar doua luni si jumatate, revizuind peste 1.200 de documente, inregistrari video, fotografii si interviuri. Informatiile stranse de procuror vor fi inmanate unui complet format din trei judecatori, din Brazilia, Italia si Botswana. Ei vor sustine acuzatiile procurorilor, insa orice anunt ar putea dura pana la cateva luni de zile. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.