Acasă Uncategorized NASA a găsit încă 17 piramide, peste 1.000 de morminte si 3.000...

NASA a găsit încă 17 piramide, peste 1.000 de morminte si 3.000 de asezari antice descoperite în Egipt

DISTRIBUIȚI

101283 – 25052011 – Mai multe piramide, asezari si morminte din Egiptul antic au fost descoperite cu ajutorul scanarii cu raze infrarosii, de pe un satelit. Este vorba despre 17 piramide, peste 1.000 de morminte si 3.000 de asezari antice, excavarile initiale confirmand rezultatele scanarii, relateaza BBC News. Cercetatorii au folosit imagini de la sateliti aflati la 700 de kilometri deasupra Pamantului, echipati cu camere atat de puternice incat pot fotografia cu acuratete obiecte cu un diametru de sub un metru de pe suprafata planetei. Razele infrarosii au fost utilizate pentru a face diferenta intre diversele materiale folosite in constructii.

Egiptenii din antichitate isi construiau cladirile din caramizi de pamant, care sunt mult mai dense decat pamantul din jurul lor, astfel incat forma caselor, templelor sau mormintelor poate fi vazuta.

Potrivit arheologului Sarah Parcak, liderul proiectului sponsorizat de NASA, aceste piramide si asezari ar putea reprezenta cel mai importat sit arheologic din Egipt. In afara de faptul ca pot fi descoperite asezaminte ingropate, cu ajutorul acestei tehnologii cercetatorii isi pot da seama si daca unele piramide sau morminte au fost pradate de hoti in perioada recenta, astfel incat pot alerta Interpolul de faptul ca vor fi puse in vanzare vestigii de mare valoare, furate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.