Acasă Uncategorized Negru Vodă (Constanţa): 40.000 euro platiţi de patru migranţi iranieni pentru a...

Negru Vodă (Constanţa): 40.000 euro platiţi de patru migranţi iranieni pentru a ajunge ilegal în Germania

DISTRIBUIȚI

100957 – 13052011 –  Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negru Vodă, judeţul Constanţa, au depistat patru iranieni care, folosindu-se de documente turceşti false şi sprijiniţi de un român şi un bulgar,  intenţionau să ajungă ilegal în Germania. Migranţii au declarat că au plătit 10.000 euro fiecare pentru documentele false şi pentru a fi ajutaţi să treacă ilegal frontierele până la destinaţie.

În baza unor date şi informaţii, poliţiştii de frontieră de la Negru Vodă, au depistat,  la intrarea în localitatea Negru Vodă, un taxi înmatriculat în judeţul Constanţa, condus de un român, alături de care se mai aflau alte cinci persoane.

Patru dintre pasageri – un bărbat, două femei şi un copil – s-au legitimat cu paşapoarte şi cărţi de identitate turceşti, iar cel de-al cincilea, un bărbat, a prezentat o carte de identitate bulgărească.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea acestor documente, poliţiştii de frontieră constănţeni au condus persoanele în cauză la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negru Vodă, în vederea clarificării situaţiei.

În urma efectuării unor verificări mai amănunţite, s-a constatat că paşapoartele şi cărţile de identitate turceşti sunt false, cei în cauză având de fapt cetăţenie iraniană.

Iranienii au declarat ca au intrat în România pe jos, ocolind punctul de trecere Negru Vodă, fiind călăuziţi de un bulgar care se afla alături de ei în taxi. Din apropierea frontierei au fost preluaţi de un român, care urma să-i transporte până în localitatea Medgidia. 

Migranţii au declarat ca destinaţia finală a călătoriei ilegale era Germania, în acest sens plătind călăuzelor 10.000 euro fiecare.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţenilor iranieni dosare penale pentru trecerea ilegală a frontierei de stat a României, fals privind identitatea şi uz de fals; bulgarului i-a fost întocmit dosar penal pentru trafic de migranţi şi trecerea ilegală a frontierei de stat a României,  iar românului dosar penal pentru complicitate la infracţiunea de trecere ilegală a frontierei de stat a României. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.