Acasă Uncategorized New York: Ministrul László Borbély conduce lucrările celei de-a 19-a Sesiuni a...

New York: Ministrul László Borbély conduce lucrările celei de-a 19-a Sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă

DISTRIBUIȚI

100591 – 02052011 – Luni, la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite din New York, ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély – pşedintele Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă, a deschis lucrările celei de a 19-a Sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă (CSD 19), care se va desfăşura timp de două săptămâni între 2 – 13 mai 2011. Această este ultima sesiune a Comisiei înainte de Conferinţa ONU privind Dezvoltarea Durabilă („Rio+20”) care va organiza anul viitor la Rio de Janeiro. CSD19 va negocia decizii sau recomandări politice pentru: managementul deşeurilor, chimicale, transport, minerit şi cadrul decenal al programelor privind consumul şi producţia durabile. Deciziile pentru aceste domenii tematice, dar în special cele privind consumul şi producţia durabile vor fi folosite în procesul Conferinţei „Rio+20”, având o puternică legătură cu economia verde, una dintre temele conferinţei.

În cadrul pregătirii actualei sesiuni, ministrul László Borbély a prezidat în cursul zilei de duminică, 1 mai 2011, cea de a şasea şedinţă a Biroului CSD19, în care au fost discutate elemente referitoare la organizarea negocierilor şi unele aspecte mai sensibile ale procesului de negociere.

Negocierile au la bază textul Documentul de negociere („Chiar’s Draft Negociations Text”), elaborat în urma dezbaterilor care au avut loc în cadrul Reuniunii Interguvernamentale Pregătitoare, conduse de ministrul László Borbély, în perioada 28 februarie  – 4 martie 2011, text care a primit aprecieri pozitive din partea mai multor grupuri de negociere, state membre şi grupe majore. Tot în cursul zilei de  1 mai 2011, ministrul László Borbély a avut o întrevedere cu reprezentanţii grupelor majore de la ONU, ce au un rol esenţial în dialogul multiactorial din cadrul lucrărilor Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă. În cadrul acestei reuniuni ministrul a menţionat că “CSD19 va trebui să transmită mesaje foarte clare, prin deciziile şi recomandările politice ce se vor agrea pentru următorii ani, fiind o perioadă deosebit de importantă pentru dezvoltarea politicii de dezvoltare durabilă la nivel global.” – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.