Acasă Uncategorized New York: Ministrul Mediului vrea să folosească experienţa americană pentru utilizarea energiei...

New York: Ministrul Mediului vrea să folosească experienţa americană pentru utilizarea energiei regenerabile

DISTRIBUIȚI

100639 – 03052011 – Ministrul László Borbély, aflat la New York în calitate de preşedinte al celei de-a 19-a Sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă (CSD19), s-a întâlnit marţi cu Rudolph Giuliani, fostul primar al oraşului New York în perioada 1994-2001.

În cadrul discuţiilor bilaterale, cei doi oficiali au abordat teme legate de mediu şi de problemele cu care se confruntă, în această privinţă, cele două ţări. Totodată au fost avansate idei de colaborare între România şi SUA cu privire la utilizarea experienţei comune în combaterea acestor probleme.

“Am discutat în primul rând despre cum am putea folosi experienţa New York-ului pentru utilizarea energiei regenerabile şi  pentru identificarea de noi posibilităţi de a realiza  transportul în comun, cu emisii de carbon cât mai scăzute. Pe baza memorandumurilor de colaborare dintre cele două state, vom iniţia propuneri de colaborare la nivel de universităţi şi capitale pentru a valorifica această experienţă”, a declarat ministrul Borbély în urma întâlnirii cu fostul primar al New York-ului.

Rudolph Giuliani s-a arătat interesat de funcţionarea, în România, a sistemului integrat de management al deşeurilor şi de utilizarea energiei produsă prin cogenerare, urmând ca, în perioada următoare, să transmită un material pe această temă. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.