Acasă Uncategorized Nivelul emisiilor de carbon a atins un nivel periculos pentru întreaga planetă

Nivelul emisiilor de carbon a atins un nivel periculos pentru întreaga planetă

DISTRIBUIȚI

 – 101366 – 30052011 – Emisiile de dioxid de carbon (CO2) au atins un nivel record, ceea ce va duce la creşterea temperaturilor peste pragul periculos de 2 grade Celsius, potrivit unei estimări a Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE).

Emisiile de CO2 au crescut în 2010 cu 1,6 gigatone, cel mai mare nivel înregistrat vreodată.

„Este cea mai rea ştire legată de emisiile de CO2. Va fi o încercare extrem de grea să menţinem creşterea temperaturilor sub 2 grade Celsius”, a declarat economiostul şef de la AIE, Fatih Birol. „Perspectivele sunt sumbre. Asta

 ne spun cifrele”, a adăugat Birol, citat de Realitatea Tv.

 

 

Oamenii de ştiinţă estimează că o creştere a temperaturii medii cu peste 2 grade Celsius va reprezenta o schimbare climatică periculoasă, iar AIE avertizează că emisiile anuale nu trebuie să depăşească 32 de gigatone în 2020. Potrivit celor mai recente estimări, emisiile au atins deja 30,6 gigatone în 2010.

Nicholas Stern, de la London School of Economics, autorul unui raport asupra schimbărilor climatice, prevede cele mai rele consecinţe dacă emisiile de CO2 nu scad. Potrivit analizelor sale, ar exista şanse de 50% ca în 2100, temperatura medie să crească cu peste 4 grade Celsius.

„O încălzire aşa de mare va distruge vieţile a sute de milioane de persoane de pe întreaga planetă, ducând la migraţii în masă şi la conflicte”, spune Stern. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.