Acasă Uncategorized Noi consultări romano-ucrainiene privind Canalul Bîstroe

Noi consultări romano-ucrainiene privind Canalul Bîstroe

DISTRIBUIȚI

100965 – 13052011 –  Saptamana viitoare se vor desfăşura la Kiev consultari bilaterale intre Romania si Ucraina la nivel de experti cu privire la canalul Bistroe. Consultarile vor avea loc pe 17-18 mai, precizeaza Ministerul Afacerilor Externe. Este vorba despre discutii pe marginea proiectului de Acord romano-ucrainean pentru implementarea Conventiei Espoo privind evaluarea impactului de mediu in context transfrontier. Problema proiectului canalului de navigatie de mare adancime se afla in continuare pe agenda bilaterala si in atentia organizatiilor internationale relevante, arata Ministerul de Externe.

Potrivit MAE, scopul Acordului este punerea detaliata in aplicare a prevederilor Conventiei Espoo.

Consultarile de la Kiev pe tema canalului Bistroe vor avea loc in timp ce ministrul ucrainean de Externe, Kostiantin Griscenko, se va afla intr-o vizita la Bucuresti, pe 18 mai. Vizita lui Kostiantin Griscenko – asteptata de mai bine de un an – este prima a unui ministru ucrainean de Externe la Bucuresti dupa ce fostul presedinte Viktor Iuscenko a fost prezent in Romania la summit-ul NATO din aprilie 2008.

Canalul Bistroe, construit de Ucraina pentru a face o legatura intre Dunare si Marea Neagra, este unul dintre subiectele divergente in relatiile dintre Kiev si Bucuresti. Romania, sustinuta de numeroase organizatii internationale avand competente in acest domeniu, acuza ca acest proiect aduce prejudicii ecologice, inclusiv cu impact transfrontalier. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.