Acasă Uncategorized Oradea: „Călător prin Bihor”, un nou proiect de promovare turistica finanţat cu...

Oradea: „Călător prin Bihor”, un nou proiect de promovare turistica finanţat cu bani europeni

DISTRIBUIȚI

100812 – 09052011 – Peşterile, peisajul carstic şi valoroase biserici de lemn din judeţ vor fi promovate prin proiectul turistic „Călător prin Bihor„, cu finanţare europeană, derulat până în martie 2013 de Consiliul Judeţean.

„Judeţul Bihor este una dintre cele mai binecuvântate zone din ţară pentru turism. În doar două – trei zile, un turist poate face schi la Vârtop, baie termală în Felix şi să viziteze zone umede protejate în toată lumea. Aceste 22 de obiective specifice incluse în proiect ni se par particularităţi pentru judeţul nostru. Cine mai are olărit în ceramică albă, vioară cu goarnă sau peisajul carstic de la noi? Din totalul peşterilor din România 30% se află pe teritoriul judeţului”, a declarat, vineri, managerul de proiect, Dumitru Voloşeniuc, vicepreşedinte al CJ Bihor, citat de Administratie.ro.

Proiectul are ca obiective specifice mai buna poziţionare a ofertei de turism bihorean pe piaţa internă şi creşterea numărului de turişti cu 12 – 15 procente până în anul 2013. Prin intermediul acestui proiect vor fi elaborate o serie de materiale informative şi de promovare – pliante, broşuri, ghiduri, hărţi (o hartă ciclo-turistică a Bihorului, prima din ţară), fluturaşi, postere, CD-uri şi DVD-uri, un film de scurtmetraj, precum şi un portal intitulat calatorprinbihor.

Pentru a mediatiza oferta bihoreană, atât în judeţ, cât şi în ţară, va fi organizată o campanie naţională prin trei circuite de roadshow, care vor străbate mari oraşe ale ţării, dar se are în vedere şi participarea la târguri naţionale de turism. Cele 22 de produse turistice specifice judeţului Bihor au fost alese pe patru axe prioritare: peşteri amenajate (Meziad, Vadu Crişului, Unguru Mare, Cetăţile Rădesei, Gălăşeni), peisaj carstic (Valea Iadului, Valea Sighiştelului, Valea Videi, Valea Roşia, Valea Finişului, Platoul carstic Vaşcău – Călugări), biserici de lemn şi zid (bisericile de lemn de la Sebiş, Brădet, Josani, Peştis, Beznea şi bisericile de zid de la Abram, Voivozi, Homorog) şi artă populară (ceramica albă, vioara cu goarnă, lada de zestre). Beneficiare ale acestui proiect vor fi unităţile turistice din Bihor, dar şi administraţiile publice locale şi locuitorii din zonele turistice promovate.

Proiectul „Călător prin Bihor” a fost aprobat spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 5, Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, valoarea totală a lui fiind de 420.780,73 lei din care partea de cofinanţare suportată de CJ Bihor este de 6.790,66 de lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 288.603,05 lei, iar valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este de 44.139,29 lei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.