Acasă Uncategorized Osama Bin Laden a fost ucis

Osama Bin Laden a fost ucis

DISTRIBUIȚI

100564 – 02052011 – Teroristul nr 1 al planetei, aşa cum era considerat Osama bin Laden, a fost ucis ucis intr-o operatiune a CIA care a avut loc in Pakistan impreuna cu mai multi membri ai familiei sale in timp ce se afla intr-o vila de langa capitala pakistaneza Islamabad, potrivit CNN, informatia fiind confirmata presedintele american Barack Obama. „Timp de peste doua decenii, Osama bin Laden a fost liderul al Qaida si un simbol si a continuat sa planuiasca atacuri impotriva tarii noastre, a prietenilor si a aliatilor nostri. Moartea lui a marcat cea mai semnificativa realizare de pana acum, in eforturile natiunii de a invinge al Qaida”, a declarat presedintele Obama.

 

 

 

 

 

 

Actiunea militara din Abbottabad, Pakistan, unde se afla Osama bin Laden, a fost efectuata de o echipa mica de americani, „cu curaj si competenta”, a spus presedintele SUA, adaugand ca nu au fost raniti militari americani si nu au existat nici victime civile. Presedintele american a ad[ugat ca, „dupa ani de munca grea a agentilor de servicii de informatii”, a fost informat in legatura cu o posibila pista catre Osama bin Laden. Pista nu era sigura si a durat mai multe luni pentru a verifica informatiile, a declarat Obama. „M-am intalnit in mod repetat cu echipa de securitate nationala si am aflat ca Osama se ascunde intr-o unitate din Pakistan. Intr-un final, saptamana trecuta, am decis ca avem destule informatii pentru a actiona si am autorizat o operatiune pentru prinderea lui Osama bin Laden si pentru a face dreptate”, a declarat presedintele american. In cadrul anuntului privind moartea lui Osama bin Laden, presedintele Barack Obama a prezentat actiunile autoritatilor americane, ca raspuns la atacurile de la 11 septembrie 2011.

Moartea lui Osama bin Laden nu inseamna incetarea eforturilor Statelor Unite de a invinge reteaua terorista, a precizat liderul de la Casa Albă. „Fara indoiala ca al Qaida va continua sa ne atace. Trebuie sa ramanem vigilenti si acasa si in strainatate”, a avertizat presedintele Obama. „Statele Unite nu sunt si nu vor fi niciodata in razboi cu Islamul. Am spus clar, la fel ca si presedintele George Bush, ca razboiul nostru nu este impotriva Islamului. Osama bin Laden nu era un lider musulman; el a macelarit sute de musulmani in multe tari, inclusiv in tara noastra. De aceea, moartea lui va fi bine primita de toti cei care cred in pace si demnitate umana”, a adaugat presedintele. Niciun american nu a fost ucis in operatiunea din Pakistan, care a fost autorizata personal de Barack Obama. Nu au existat victime nici printre civili. Surse din Administratia Obama sustin ca oficialii CIA au in posesie cadavrul lui bin Laden. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.