Acasă Uncategorized Otopeni: Tablete Ipad confiscate de vameşi la Otopeni

Otopeni: Tablete Ipad confiscate de vameşi la Otopeni

DISTRIBUIȚI

101008 – 16052011 –   Vameşii de la Biroul Vamal Otopeni Călători au confiscat 25 tablete iPad şi 120 pachete de ţigări din bagajele de mână a doi pasageri care călătoreau pe ruta Singapore – Istanbul – Bucureşti.

            Pe 14 mai, inspectorii vamali din cadrul BV Otopeni au selectat pentru controlul amănunţit doi pasageri de cetăţenie română care veneau din Singapore.  

            Pasagera D.I. se înscrisese pe culoarul verde „nimic de declarat”. Ca urmare a controlului vamal efectuat asupra bagajului de mână al ei, vameşii au descoperit 25 tablete IPad şi diverse accesorii (adaptor priză, încărcător şi cablu). Pasagera a declarat că „fiind bulversată de drumul de 15 ore şi vorbind la telefon” a greşit culoarul, neintenţionând să sustragă bunurile de la controlul vamal.

            Cu toate că D.I. şi B.C. călătoreau împreună, B.C. s-a prezentat la controlul vamal la zece minute după ce a fost oprită D.I., spunând că are de declarat diverse bunuri. Inspectorii vamali au reţinut din bagajul de mână al acestuia 120 pachete de ţigări Dunhill, singurele bunuri care depăşeau limitele legale.  

            Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării şi cele 25 tablete iPad nedeclarate şi susceptibile de a fi contrafăcute, sancţionând-o contravenţional pe românca în cauză cu amendă de 3 000 lei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.