Acasă Uncategorized Paris: Statele member G8 susţin preluarea şefiei FMI de către ministrul de...

Paris: Statele member G8 susţin preluarea şefiei FMI de către ministrul de Finanţe francez

DISTRIBUIȚI

 – 101365 – 30052011 – Liderii tarilor din G8 – grupul celor mai dezvoltate opt state din lume – sustin candidatura ministrului de Finante francez, Christine Lagarde, pentru postul de director general al Fondului Monetar International, a declarat ministrul de Externe al Frantei, Alain Juppe, transmite Reuters.

„Intre cei opt sefi de stat si de guvern, plus presedintele Comisiei Europene si presedintele Consiliului European, a existat un consens pentru sustinerea Christinei Lagarde”, a spus Juppe.

 

 

 

Ministrul de Finante francez si-a anuntat candidatura, in mod oficial, pe 25 mai, insa asupra sa exista o investigatie legata de o intelegere legala in urma careia Bernard Tapie, un om de afaceri aliat al presedintelui francez Nicolas Sarkozy, a primit 285 de milioane de euro, in 2008. Tapie, fost ministru de stanga, care a schimbat taberele pentru a-l sprijijni pe Sarkozy in 2007, acuzase banca detinuta de stat in acel moment, Credit Lyonnaise, de frauda deoarece pretul final al vanzarii actiunilor sale din compania Adidas, in 1993, ar fi fost mai mare decat i s-ar fi comunicat. In 2006, un tribunal a decis impotriva lui Tapie, insa cazul era inca deschis in 2007, cand Sarkozy a devenit presedinte. Lagarde a luat decizia de a renunta la procesul juridic si a deferit problema unui consiliu de arbritaj, care i-a dat dreptate omului de afaceri.

Funcţia de director general al FMI este disponibila dupa arestarea lui Dominique Strauss-Kahn pentru tentativa de viol asupra unei cameriste a unui hotel din New York. In afara de Lagarde, mai exista un singur candidat: Agustin Carstens, guvernatorul bancii centrale din Mexic. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.