Acasă Uncategorized Praga: O delegaţie a Senatului României condusă de Mircea Geoană, în vizită...

Praga: O delegaţie a Senatului României condusă de Mircea Geoană, în vizită oficială la Praga

DISTRIBUIȚI

100688 – 05052011 – O delegaţie a Senatului României condusă de preşedintele Senatului, Mircea Geoană, efectueayă o vizită oficială în Cehia, pe 5 şi 6 mai a. c., la invitaţia preşedintelui Senatului din Cehia, Milan Štěch.

Cu această ocazie, vor avea loc întrevederi cu preşedintele Republicii Cehe, Václav Klaus, cu prim-ministrul Petr Nečas, cu preşedintele Senatului, Milan Štěch, cu viceprim-ministrul şi ministru al Afacerilor Externe, Karel Schwarzenberg, cu ministrul Industriilor şi Comerţului, Martin Kocourek, cu ministrul Învăţămîntului, Tineretului şi Sportului, Josef Dobeš, şi Miroslava Němcová, preşedintele Camerei Deputaţilor, se precizează într-un comunicat al Senatului.

Totodată, delegaţia Senatului României din care mai fac parte senatori Alexandru Pereş, Ilie Sârbu, Petru-Şerban Mihăilescu, Mario Ovidiu Oprea şi Albert Álmos, va mai avea o serie de întalniri cu conducerea Comitetului pentru Afaceri Externe, Apărare şi Siguranţa şi Comitetul pentru Afaceri UE, precum şi a Comitetului pentru Economie, Agricultură şi Transporturi din cadrul senatului ceh.

Pe agenda discuţiilor se află teme legate de aderarea României la Spaţiul Schengen, stabilirea unui mecanism de colaborare inter-parlamentară între cele două instituţii în chestiuni legate de Parteneriatul Estic, viitorul Politicii de Coeziune, Politica Agricolă Comună, Perspectiva bugetară europeană 2014-2020, dar şi relaţiile UE cu statele din Balcanii de Vest. Mai mult, având în vedere noile evoluţii pe plan mondial privind lupta împotriva terorismului şi amplasarea unui scut antirachetă în România, dar şi în statele vecine, un alt punct aflat pe agenda discuţiilor va fi cel legat de relaţia transatlantică dintre ţările UE şi Statele Unite ale Americii.

Cu această ocazie, Mircea Geoană va susţine o prelegere la Universitatea Carolina din Praga (Institutul de Studii Economice) cu tema „Guvernanta economică şi dezvoltare socială în Europa”, care va fi deschisă de către prof. Jan Škrha, prorector pentru relaţii externe din cadrul acestei universitaţi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.