Acasă Uncategorized Praga: Sărbătoarea Românilor din Cehia, ediţia a doua

Praga: Sărbătoarea Românilor din Cehia, ediţia a doua

DISTRIBUIȚI

101215 – 23052011 – Duminică 29 mai 2011, parcul Kinsky Praga 5 Asociația Românilor din Republica Cehă, cu sprijinul financiar al Guvernului României prin Departamentul Românilor de Pretutindeni și sub înaltul patronaj al Excelenței Sale Doamnei Daniela Gîtman, Ambasadorul României în Republica Cehă și al Primăriei Praga 5, organizează a doua ediție a Sărbătorii Românilor din Republica Cehă la 29 mai 2011 transmite Romanian Global News citand organizatorii.

Sărbătoarea Românilor este un eveniment cultural de o zi care are drept scop de a promova tradițiile românești, de a-i reuni, măcar pentru o zi, pe toti cei care locuiesc în Cehia si simt româneste, de a promova artisti români (membri ai comunitătii și oaspeți din străinătate) si de a petrece cu mâncare si muzică românească. Această manifestare culturală se va desfășura pe terasa din parcul Kinsky, Praga 5 începând cu orele 12:30, după celebrarea Sf. Liturghii în limba română în biserica S. Mihail aflată în același parc. Programul include muzică și dansuri populare românești prezentate de către ansamblul folkloric „Promoroaca” al comunității românești din Mannheim Germania, recital cu Rodica Stegărescu (Republica Moldova), piesa de teatru „Clovnii” prezentată de către Teatrul pentru copii și tineret „Luceafărul” din Iași, formația Zacharovci din Nădlac, Banat, organizarea de ateliere meșteșugărești (ceramică, pictură icoane, costume populare și mărtișoare), vernisajul unei expoziții fotografice pe tema „Românii: oameni și traditii”, tombolă, colțului copiilor, degustarea de produse culinare tipic românești. La prima ediție care s-a desfășurat în 2010, au participat aproximativ 200 de persoane, membri ai comunității românești din Republica Cehă si prieteni ai românilor. „În urma succesului deosebit al Sărbătorii Românilor din 2010, am hotărât să transformăm acest eveniment într-o tradiție anuală. Ne bucură foarte mult faptul că la cea de-a doua ediție vor fi alături de noi și români din Germania si de asemenea vom fi onorati, ca si la editia anterioară de prezenta unor oficialități din Cehia si România. Sperăm că în 29 mai 2011, evenimentul nostru va atrage chiar mai mulți participanți față de anul trecut.” a declarat dl. Nicolae Dedulea, presedinte al Asociatiei Românilor din Republica Cehă.

Asociatia Românilor din Republica Cehă – Sdružení Rumunů v České republice a fost înfiintată în primăvara anului 2009 ca organizatie non-profit si urmăreste să servească si să reprezinte interesele comunitătii românesti din aceasta țară. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.