Acasă Uncategorized Raportorul Special ONU vine în România pentru a examina stadiul reformei judiciare

Raportorul Special ONU vine în România pentru a examina stadiul reformei judiciare

DISTRIBUIȚI

101005 – 16052011 –   Raportorul Special ONU pentru independenta magistratilor si a avocatilor, Gabriela Knaul, va vizita Romania intre 17 si 24 mai 2011 pentru a examina stadiul in care se afla reforma judiciara.

Misiunea Gabrielei Knaul, care va veni in Romania dupa o vizita prealabila in Bulgaria (9-16 mai), va viza accesul la justitie, asistenta juridica, garantia proceselor echitabile, profesia juridica si serviciul de procuratura.

“In 2005, Romania s-a angajat sa reformeze legislatia, primul pas fiind elaborarea unei strategii de reforma judiciara,” a declarat expertul independent ONU inainte de prima sa vizita in Romania. “Misiunea mea imi va oferi o sansa reala de a analiza in amanunt situatia profesiei judiciare. Totodata, voi avea discutii legate de problemele intampinate in procesul de imbunatatire a sistemului judiciar astfel incat acesta sa fie unul solid, transparent si independent. In plus, sper sa constat ca ultimii ani au insemnat si un pas inainte in protejarea si cresterea independentei judecatorilor si avocatilor,” a subliniat Knaul, care va veni in Romania la invitatia guvernului.

Misiunea Raportorului Special va acoperi orasele Bucuresti, Iasi si Cluj Napoca si va include discutii cu reprezentanti ai guvernului, functionarilor juridici, agentiile ONU, organizatii neguvernamentale si asociatii ale avocatilor, dar nu exclusiv. Concluziile acestei vizite vor fi prezentate Consiliului pentru Drepturile Omului in 2012. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.