Acasă Uncategorized Roma, Italia: Fostul Suvern Pontif a fost beatificat, duminica, la Roma in...

Roma, Italia: Fostul Suvern Pontif a fost beatificat, duminica, la Roma in prezenta a peste un milion de pelerini

DISTRIBUIȚI

100572 – 02052011 – Fostul Suvern Pontif a fost beatificat, duminica, la Roma in prezenta a peste un milion de pelerini. Ioan Paul al II-lea a fost proclamat „preafericit” de succesorul sau, Benedict al XVI-lea, in uralele multimii. Circa 86 de delegatii oficiale, printre care 22 de sefi de stat si de guvern, au participat la eveniment, iar slujba a fost oficiata de 800 de preoti. Papa Benedict al XVI-lea a salutat duminica „forta de gigant” a lui Ioan Paul al II-lea, pentru capacitatea sa de a „inversa o tendinta carea parea ireversibila” impotriva crestinismului. „Acest fiu exemplar al natiunii poloneze a ajutat crestinii din toata lumea sa nu le fie teama sa spuna ca sunt crestini, ca apartin Bisericii, sa vorbeasca despre Evanghelie. Intr-un cuvant: ne-a ajutat sa nu ne fie frica de adevar”, a spus el.

Fostul Suvern Pontif a fost beatificat la sfarsitul unui proces de cinci ani si sapte luni.  Pentru a permite beatificarea, un miracol a fost recunoscut si anume, vindecarea calugaritei franceze Marie Simon-Pierre de boala Parkinson. Insa pentru proclamarea sfinteniei va fi nevoie ca un al doilea miracol sa ii fie atribuit. El va fi celebrat pe 22 octombrie, ziua in care a fost numit papa in 1978.

Ceremonia de beatificare a Vaticanului este un eveniment strict religios si reprezinta un pas major pe drumul consacrarii fostului Papa ca sfant.

Ioan Paul al II-lea, nascut Karol Józef Wojtyła, la 18 mai 1920, Wadowice, Polonia,  2 aprilie 2005, Vatican) a fost papa al Bisericii Catolice – episcop al Romei – si suveran al Vaticanului ales in 16 octombrie 1978. A fost botezat Karol Józef Wojtyła. A fost primul papa de alta origine decat cea italiana de la Papa Adrian al VI-lea, adica din 1522. Pontificatul sau de 26 ani (octombrie 1978 – aprilie 2005) este considerat al treilea ca lungime din istoria Bisericii Catolice, in urma Sfantului Petru (estimat intre 34 si 37 ani) si a lui Pius al IX-lea (31 ani). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.