Acasă Uncategorized Rusia şi China cer incetarea focului în Libia

Rusia şi China cer incetarea focului în Libia

DISTRIBUIȚI

 – 100748 – 06052011     Rusia si China isi vor uni eforturile pentru a obtine o incetare a focului in Libia, reafirmandu-si astfel opozitia de principiu fata de orice ingerinta sau o interventie terestra in aceasta tara, transmite AFP.

„Am convenit sa ne coordonam eforturile pentru a permite stabilizarea situatiei si pentru a impiedica dezvoltari incontrolabile in Libia”, a declarat vineri ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, dupa o intalnire cu omologul sau chinez Yang Jiechi.

 

„Convingerea noastra este ca sarcina cea mai importanta este sa obtinem o incetare imediata a focului”, a declarat la randul sau ministrul chinez, subliniind ca tara sa „se pronunta intotdeauna impotriva recurgerii la forta in relatiile internationale”.

Serghei Lavrov a acuzat ceea ce el numeste intentia grupului de contact asupra Libiei, format la initiativa statelor occidentale, si la care nu participa nici Moscova si nici Beijingul, de a-si extinde competenta si asupra altor crize din regiune.

„Aceasta structura, care se autoproclama, incearca din ce in ce mai mult sa-si atribuie un principal in determinarea politicii comunitatii internationale in privinta Libiei”, a declarat Lavrov. „Se ridica deja voci pentru ca aceasta structura sa decida ce ar trebui facut si in privinta altor tari din regiune”, a adaugat el. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.