Acasă Uncategorized Strasbourg: Daciana Sarbu cere interzicerea clonării animalelor pentru producerea de alimente în...

Strasbourg: Daciana Sarbu cere interzicerea clonării animalelor pentru producerea de alimente în UE

DISTRIBUIȚI

100923 – 12052011 –  Daciana Sarbu, europarlamentar PSD, a solicitat Comisiei Europene propuneri legislative care sa interzica folosirea clonarii animalelor pentru producerea de alimente in UE. Mesajul a facut parte din interventia sa in dezbaterea de la Strasbourg cu privire la dosarul “alimentelor noi”, pentru care eurodeputata a detinut rolul de raportor al grupului socialist.In cadrul negocierilor dintre institutiile europene pe aceasta tema, Daciana Sarbu a reafirmat punctul de vedere al Parlamentului European, bazat pe opiniile exprimate de cetateni. Forul legislativ european a sustinut cu fermitate interzicerea clonarii animalelor pentru producerea de hrana sau, in cel mai rau caz, prezenta clara a acestei informatii pe eticheta alimentelor. In schimb, Consiliul UE – in care Romania este reprezentata la cel mai inalt nivel executiv – si Comisia Europeana s-au opus acestor propuneri.

 

 

 

 

”Noi reprezentam aici vointa cetatenilor europeni, iar acestia nu vor sa aiba in farfurie carne clonata. In timpul negocierilor, Consiliul a ignorant aceste preocupari legitime – lucru profund regretabil”, a declarat Daciana Sarbu, membra in Comisia de Mediu, Sanatate publica si Siguranta alimentara a PE. Eurodeputata a acuzat Consiliul de incercarea de tergiversare a discutiilor, tocmai pentru ca regulile privind etichetarea explicita a acestor alimente sa nu poata intra in vigoare.

Daciana Sarbu a afirmat ca rezultatul acestor negocieri este “dezamagitor” si a cerut Comisiei Europene sa nu uite ca si-a asumat deja, in octombrie 2010, angajamentul de a interzice clonarea animalelor pentru producerea de alimente pe teritoriul UE.

Un sondaj tip Eurobarometru realizat la nivelul intregii UE in 2008 a aratat ca 63% dintre europeni nu ar cumpara alimente provenite de la animale clonate. In acelasi timp, 90% dintre europeni considera importanta mentionarea acestei proveniente pe eticheta produselor alimentare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.