Acasă Uncategorized Vatican: Beatificarea lui Ioan Paul al II-lea

Vatican: Beatificarea lui Ioan Paul al II-lea

DISTRIBUIȚI

100563 – 01052011 – “Cu autoritatea noastră apostolică, suntem de acord ca venerabilul slujitor al lui Dumnezeu Ioan Paul al II-lea, Papa, de astăzi înainte să fie chemat <<fericit>>. şi să fie celebrat de sărbătoarea sa în locurile şi potrivit regulilor stabilite de drept, în fiecare an, în 22 octombrie, în numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh, a spus duminică Papa Benedict al XVI-lea.

După rostirea cuvintelor de acceptare a cererii beatificării, Papa Benedict al XVI-lea a dezvelit un tablou înfăţişându-l pe Papa Ioan Paul al II-lea, aşa cum va fi el reprezentat de acum înainte în documentele religioase.

Sicriul celui care a fost Papa Ioan Paul al II-lea a fost scos din grotele vaticane şi aşezat în faţa altarului. Prin Piaţa Sfântul Petru a fost purtat un relicvar cu ramuri de măslin şi o fiolă cu sângele Papei Ioan Paul al II-lea. Relicvarul a fost purtat de sora care l-a îngrijit pe Papa Ioan Paul al II-lea.

Măicuţa care a mărturisit miracolul înfăptuit de Papa Ioan Paul al II-lea a luat de asemenea parte la ceremonia beatificării.

“Practicilor sale de spiritualitate le-a rămas fidel până la moarte. Legătura lui cu Dumnezeu era vie şi puternică. A trăit această legătură ca un copil care se încredinţează cu totul braţelor mamei sale. Din această viaţă spirituală şi legătură deosebită cu Maica Domnului izvorăşte şi privirea lui asupra lumii. Parcursul său intelectual, moral, s-a adaptat circumstanţelor timpului, în spiritul istoriei prin care trecea ţara sa”, se arată în documentul citit de vicarul general al diocezei de Roma, cel care a cerut oficial Papei Benedict al XVI-lea beatificarea lui Ioan Paul al II-lea.

Este pentru prima dată când un Papă îşi beatifică predecesorul.   Biserica Catolică aminteşte astăzi lumii întregi faptele unui papă iubit şi adulat de o lume întreagă, un om greu încercat, extrem de activ, care şi-a apropiat credincioşii cu bunătate.

Peste un milion de oameni se aflau duminică în Piaţa Sfântul Petru din Vatican, transmite TVR. Pelerinii purtau steaguri şi pancarte care exprimă respectul şi dragostea pentru cel care a fost Papa Ioan Paul al II-lea. Potrivit agenţiilor internaţionale de presă, în Piaţa Sfântul Petru nu a mai fost atâta lume de la funeraliile de acum 6 ani.

România a fost reprezentată la ceremonie de ministrul de Externe, Teodor Baconschi. Ţara noastră vine astfel cu un semnal de respect faţă de memoria lui Ioan Paul al II-lea.

Beatificarea este una din treptele procesului de canonizare, de recunoaştere a sfinţeniei.

Prima treaptă s-a înfăptuit în luna ianuarie a acestui an, când actualul Papă, Benedict al XVI-lea, a promulgat decretul prin care era recunoscut un miracol înfăptuit de fostul Suveran Pontif, Ioan Paul al II-lea.

La aproape 5 ani de la moartea lui Ioan Paul al II-lea, a fost recunoscută oficial minunea vindecării unei călugăriţe din Franţa, care suferea de Parkinson. Călugăriţa s-a vindecat inexplicabil, la două luni de la moartea lui Ioan Paul al II-lea, după ce ea şi alte călugăriţe se rugaseră pentru fostul Papă.

Minunea este semnul neîndoielnic că Papa Ioan Paul al II-lea se află în Paradis şi că poate şi vrea să-i ajute pe cei de pe pământ. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.