Acasă Uncategorized Victor Ponta, invitat la Forumul China-Europa

Victor Ponta, invitat la Forumul China-Europa

DISTRIBUIȚI

101011 – 16052011 –   Presedintele PSD, Victor Ponta, incepe astazi o vizita in China, fiind invitat la cea de a doua editie a Forumului China – Europa, desfasurat la Beijing.

            Tema reuniunii este cooperarea intre Uniunea Europeana si China, cu discutarea oportunitatilor concrete de colaborare si parteneriat derivate din proiectiile de dezvoltare pe termen scurt si mediu ale celor doua parti. Participantii vor dezbate principalele directii de dezvoltare economica si sociala cuprinse in programele de dezvoltare ale UE (Strategia Europa 2020) si, respectiv, China, explorand similitudini si strategii comune de reactie la provocarile curente.

            Victor Ponta va sustine o prezentare axata pe dezvoltarea durabila, detaliind planurile aferente Strategiei Europa 2020 si identificand oportunitatile colaborarii UE-China din aceasta perspectiva.

            La cea de a doua editie a Forumului China – Europa participa si Martin Schulz, presedintele Grupului S&D din Parlamentul European, alaturi de oficiali silideri politici din Germania, Austria, Grecia, Italia, Ungaria, Cehia.

            Forumul China – Europa urmareste sa faciliteze schimbul de idei si viziuni asupra dezvoltarii, obiectivelor si politicilor concrete ale celor doua parti, prin prezentari detaliate si dialoguri tematice. In acest fel, organizatorii doresc sa identifice modalitati practice de consolidare a parteneriatului strategic China – Europa. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.