Acasă Uncategorized Voluntari, Ilfov: Marea golăneală de la Voluntari

Voluntari, Ilfov: Marea golăneală de la Voluntari

DISTRIBUIȚI

101143 – 20052011 – Are ardeleanul o vorbă deşteaptă care zice cam aşa: “Bată-l să-l bată, că are minte, numa’ că nu-i tătă bună !”. Ca o mănuşă i se potriveşte vorba asta primarelui din Voluntari, Florentin Pandele. Rar s-a putut vedea un om căruia să-i meargă mintea aşa iute, dar numai la golăneli şi la prăduit banii primăriei. Dacă şi-ar folosi creierul spre binele oraşului, cu totul alta ar fi faţa Voluntariului. Dar aşa, a ajuns campion la afaceri dubioase şi totodată…. cel mai sărac primar bogat din România. În 2007, an în care încă nu se auzise de criză şi afacerile imobiliare ale edililor duduiau, a stat Pandele ce a stat, gândindu-se de unde poate să mai tragă nişte bani, fără iz imobiliar. Ideea cea furăcioasă i-a venit repede: ia să facem un contract de publicitate între primăria mea din Voluntari şi echipa de fotbal Unirea Urziceni, a lui Dumitru Bucşaru, pe o sumă modică de… să zicem… trei milioane de euro. A mai auzit cineva asemenea aberaţie, ca o primărie să-şi facă reclamă – extrem de scumpă –  pe tricourile fotbaliştilor unei echipe,

 

 

 

 

 

 

 care echipă nici măcar nu este din acea localitate? La ce foloseşte acea reclamă, ce beneficiu au de pe urma ei cetăţenii? Povestea este deja ştiută. Banii s-au dat, după ce marea echipă din Urziceni a jucat cu “Primăria Voluntari” pe piept. Dar ce nu s-a spus public este legat de modalitatea aleasă de Pandele pentru a se acoperi în faţa cetăţenilor, pe bună dreptate indignaţi de aberanta cheltuire a fondurilor primăriei. Întâi s-a dat hotărârea de Consiliu Local pentru aprobarea contractului cu Bucşaru, care s-a prezentat personal în Consiliu (să nu cădeţi în eroarea de a crede că este vina Consiliului pentru acest contract golănesc – Consiliul Local practic nu există, este o simplă mobilă în faţa voinţei lui Pandele; dacă au vreo vină consilierii, aceea este că au acceptat să fie simple nevertebrate prin curtea regelui Pandele). Apoi se face o micuţă campanie total dezinteresată prin presă, pentru ca în final autorităţile locale să anunţe că s-au răzgândit, că nu mai vor să dea banii, că uite dom’ne, a apărut şi-n presă, nu mai  putem să onorăm  contractul. Atât aşteaptă Bucşaru – el se face că plouă, are contractul semnat în buzunar, iar contractul nu poate fi reziliat  unilateral, doar de cei din Voluntari. Aşa că Unirea Urziceni îşi îndeplineşte cu conştiinciozitate partea ce-i revine din contract, anume de a juca cu numele blestematei de primării pe piept. După care Mitică Bucşaru ce face? Normal, pretinde primăriei Voluntari să-şi respecte partea pe care şi-a asumat-o prin contract…. adică să verse repejor cele trei milioane de euro. Primăria zice pas, iar Bucşaru fuge la judecătorie şi dă primăria în judecată. Şi câştigă. Şi execută urgent primăria la conturi. Iar nesimţirea primăriei e atât de mare, că nici măcar nu se prezintă în instanţă, iar când pierde, nu mai face niciun recurs , dovedind astfel că este mulţumită de faptul că tocmai a pierdut trei milioane de euro pe un contract imbecil.

Cu premeditare – De fapt, totul este o mânărie şi o golănie stabilită de la început între Pandele şi Bucşaru.  Primarul speră ca în acest fel să fie spălat de păcate în faţa fraierilor de alegători, motivând că “nu eu am dat banii primăriei, adică ai voştri, aşa a stabilit instanţa şi n-am avut ce face. Eu, Pandele, ca un primar care respect legea, am fost obligat, printr-o hotărîre judecătorească, să îi umplu conturile lui Bucşaru”. Tactica asta cu facem contractul, noi nu plătim, tu ne dai  în judecată, câştigi, iei banul şi-l împărţim a mai fost aplicată de Pandele cu succes în multe alte cazuri ale unor contracte cu diferite firme. O întrebare interesantă este cât, din cele trei milioane de euro s-au întors de bunăvoie în buzunarele primarului căruia îţi vine să-i dai de pomană după ce-i citeşti declaraţia de avere? Să fi fost jumătate? Tot ce se poate, dar concret nu se ştie. Nimeni nu şi-a băgat nasul, deşi aproape sigur Pandele era la acea vreme urmărit îndeaproape de nişte băieţi curioşi . Unul dintre cei care s-au prins de şmecherie a fost Gigi Becali. Acesta a făcut o criză de nervi când a auzit de noua ţeapă pe care Pandele, pe mână cu Bucşaru, o trăgea oamenilor din Voluntari. De data aceasta, nu era o isterie aiuristică, cum a avut în destule cazuri patronul Stelei, ci indignarea era foarte justificată. Iată ce declara Becali la jumătatea anului 2007: ” A înnebunit Pandele, a început să se drogheze, sau ce-i cu el ? Cum să-i dea trei milioane de euro lui Bucşaru şi lui M.M. din banii mei, din taxele pe care le plătesc eu la primărie? Nu mai dau niciun leu la primăria lui Pandele, să mă dea în judecată şi să văd eu cum justifică el în instanţă golăneala asta!”

Pe bandă rulantă – La capitolul “alte golăneli pandelistice” putem adăuga marea aiureală aruncată alegătorilor cu Complexul Sportiv Nadia Comăneci, taman înaintea alegerilor din 2008.  După ce a păcălit-o pe marea campioană să vină până în Voluntari şi să-i facă astfel campanie, evident că Pandele a aruncat proiectul la gunoi…. că doar acolo era şi amplasamentul marelui complex, pe fosta groapă de gunoi dintre Voluntari şi Pipera, unde sunt 1250 ha. libere de teren.

O ciudăţenie destul de recentă a fost un anunţ postat pe SEAP, în urmă cu circa o lună, prin care se anunţa că primăria Voluntari vrea să contracteze un credit de 237 milioane lei, asta în vreme ce întreg bugetul primăriei pe un an este de 228 milioane lei. Anunţul cu pricina a stat pe SEAP…. fix o zi, după care a dispărut brusc. Pandele are nevoie de noi credite ca de aer, pentru că în 2011 şi 2012 are de plătit la bănci 24 milioane euro. Dar totodată, 10% din bugetul pe anul acesta este alocat pentru construcţia catedralei din Voluntari.

Aflat în căutare de noi victime, Florentin Pandele a ochit şi terenul aflat în proprietatea Asociaţiei Sportive A.C.S. Inter Voluntari, în suprafaţă de două hectare. Acum, primarul se suceşte şi se răsuceşte cum să facă ca să poată lua acest teren, pe care şi vede construit un complex de blocuri, din care să-şi tragă şi el de-o ciorbă, acolo.

Multe străzi din Voluntari au fost făcute şi refăcute de câte două sau trei ori, fără să fie recepţionate, operaţiunile fiind reluate  pe alţi şi alţi bani. În plus, europeanul din Pandele s-a gândit să-şi aducă votanţii în plină Europă a secolului …XX. Aşa că pe circa 60 de străzi din Voluntari şi Pipera s-au tras cu mare elan reţelele de ţevi pentru apă, cu firma Romstrade a lui Nelu Iordache, dar reţeaua n-a fost nici azi pusă în funcţiune. S-au tras ţevile până în faţa curţilor, dar în loc să curgă apă din ele, acestea sunt pline cu pietricele băgate de copii. Başca faptul că treaba este una tipic românească şi s-a pus carul înaintea boilor, adică s-a făcut reţeaua, dar nu există sursa de apă! – www.promptmedia.ro, sursa – publicaţia Concret

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.